GündemGörüntülü Haberler

Bigadiç’te Büyük Skandal: Celepler Belediye Başkanına Karşı Ayaklandı

Bigadiç’te Büyük Skandal: Celepler Belediye Başkanına Karşı Ayaklandı

 

Balıkesir Bigadiç ilçesinde yaşayan celepler, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun keyfi uygulamalarına isyan etti. Ayrıca, Toptan Et işi yapan Ali Küçük, Avcu’nun makamında hiddet ile üstüne yürüdüğünü iddia etti. Avcu’nun “burası benim mezbaham, ister kesersiniz, ister kesmezsiniz defolun gidin.” Dediğini ve kovduğunu ifade etti.

 

Celepler Bigadiç’te Kesim Yapmaktan Vazgeçiyor

Yaşanan sürece bağlı olarak, 12 toptan et firması Başkan Avcu’yu protesto etmek için Bigadiç’te kesim yapmaktan vazgeçti. Bigadiç’te haftalık ortalama olarak bin büyükbaş, 4 bin küçükbaş kesimi yapılıyor. Yaşanan süreç, Bigadiç’te yaşayan ve kesim yaptırmak isteyen üreticileri hayvanlarını Balıkesir’e getirmek zorunda bırakacak. Bunun da üreticiye olumsuz yansıması söz konusu olacak.

İlk Artışı Makul Gördük Ama hemen Ardından!..

Yaşanan olumsuz süreci ile bilgi veren celepler, Mezbaha fiyatları ile ilgili, bir süredir nahoş bir süreç yaşandığını dile getirdi. Celepler, Başkan İsmail Avcu’unun bir süre önce kesim ücretlerini 200 TL’den 300 TL’ye çıkarmasını makul gördüklerini belirtti. Ancak, daha sonra Avcu’nun, tamamen fevri nedenlerle, celep esnafını hedef alan farklı uygulamalara yöneldiğini ifade etti.

 

Tamamen Öfke ve Kişisel Nedenler

 

Celepler, Yapılan ilk artışın hemen sonrasında, Avcu’nun tamamen kişisel nedenlerle Büyükbaş kesim ücretini 450 TL’ye, ilk artışta 30 TL’ye çıkardığı küçükbaş kesim ücretini de 65 TL’ye çıkardığını vurguladı. Ayrıca, sakatatın bir bölümünde yer alan Tekke kısmının da belediye bırakılmasını talep etti. Bu taleple birlikte 450 lira olan kesim ücreti reelde 600 lira civarına yükselmiş oldu.

Bigadicte Buyuk Skandal Celepler Belediye Baskanina Karsi Ayaklandi

 “Defolun Gidin Nerde İsterseniz Kestirin”

Celepler, tüm bu yaşanan süreç için, Avcu ile bir araya geldiklerinde ise, Avcu’nun kendilerini hiddetle kovduğunu iddia etti. Görüşmeye katılan Ali Küçük, Avcu’nun oldukça öfkelendiğini ve üstüne yürüdüğünü, “burası benim mezbaham. İster keserseniz, ister kesmezsiniz. Defolun gidin” dediğini ifade etti. Küçük ve celep esnafı, söz konusu artışın özellikle üreticiye ve tüketiciye olumsuz yansıyacağını belirtti.

Celepler, son olarak bir araya gelerek Bigadiç Belediye Mezbahasında bir araya gelerek açıklama yaptı. Burada da İsmail Avcu’yu protesto ederek görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Haber: Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu