Gündemİlçe Haberleri

Bigadiç’te Halk Arasında Kullanılan Bitkiler Yüksek Lisans Tezi Oldu

Bigadiç’te Halk Arasında Kullanılan Bitkiler Yüksek Lisans Tezi Oldu

 

Balıkesir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Satıl tarafından Bigadiç halkının geleneksel bitki kullanım kültürü Yüksek Lisans Tez Konusu olarak verildi. Bir yıl sürecek olan çalışmada Bigadiç’in köyleri gezilecek ve halkın bitki kullanım kültür hakkında geleneksel bilgiler derlenecek.

Danışmanlığını Prof. Dr. Fatih Satıl’ın yapacağı tez çalışması Yüksek Lisans öğrencisi Gökhan Tanaydın tarafından gerçekleştirilecek.

20200903 1149120

Satıl: “Geleneksel Bilgiler Kayıt Altına Alınacaktır”

Prof. Dr. Fatih Satıl çalışma hakkında; “Kırsal alanlardan kente göç, bitkiler konusunda geleneksel bilgi birikimine sahip kişilerin sayısının her geçen gün azalması, eski kuşaklarca bilinen bilgilerin yeni kuşaklara aktarılamaması, bu konuda yeterli çalışmaların olmaması gibi nedenler bitki kullanımına ait geleneksel bilgilerin kayıt altına alınmasının gerekliliğini göstermektedir. Yüksek lisans öğrencim tarafından yapılacak bu çalışmada, Bigadiç ilçesinde, yöre halkının gıda, ilaç, yem, yakacak, süsleme, el sanatları, doğal boya ve diğer amaçlarla faydalandığı, hem geçmişte hem de günümüzde halen yararlandığı bitkilere ilişkin geleneksel bilgiler kayıt altına alınacaktır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile de görüşen araştırmacılar, çalışmaya verdiği destekten dolayı Başkan Avcu’ya teşekkür ettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu