Gündemİlçe Haberleri

BİGADİÇ’TE HERKESİ DİKİLİ FİDANI OLACAK

Bigadiç Belediyesi dikili fidanın var kampanyası ile her ilçe vatandaşının dikili ağacı olacağını söyledi. Kampanya kapsamında her haneye 5 adet fidan verilecek.

 

Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun dikilecek ağaçlarla ilgili hangi fidanların yetiştirilmesini istersiniz sorusuna; vatandaşlar Ceviz ağacı yetiştirmenin ileride belediyeye ek gelir kaynağı olabileceğini söyledi.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’nun başlattığı her haneye 5 fidan kampanyasında İlçe girişi çay kenarı mevkiinde yapılan 1071 dönümlük Millet Bahçesi rekreasyon alanında fidanlar yetiştirilip halka verileceği açıklandı. Yetiştirilip halka verilecek olan 5 aşılı fidanın neler olacağı konusunda İlçe halkına danışan Başkan Avcu vatandaşlara “ Bahçenizde ve çevrenizde hangi ağaçları görmek istersiniz? ” diye sordu. Kampanya kapsamında dikilecek ağaçların türlerine dair vatandaşlar en çok Ceviz, Ihlamur ve İğde ağaçlarından yana tercihte bulundu. Ceviz ağacı tercih edilmesine ilişkin vatandaşlar belediyeye ileriye dönük gelir kapısı olur dedi. İğde ve Ihlamur ağaçları da vatandaşlar tarafından kokusu için tercih edildi.

Haber merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu