GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

BİGADİÇ’TE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu 19 Ekim Muhtarlar Günü çelenk koyma törenine katıldı.

İlçe merkezi yüzüncü yıl parkında gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar ,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Aytunç Tayfur, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Daire Amir ve Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri ,Belediye Şube Müdürleri, Bigadiç İtfaiye Grup Amiri, Mahalle Muhtarları, STK temsilcileri ve Oda Başkanları katıldı.

Törende 4 Eylül mahallesi muhtarı Mehmet Dansık “Sayın Kaymakamım, Sayın Başkanım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Emniyet Müdürüm, Saygıdeğer Daire Müdürlerim, Oda Başkanlarım ve Sevgili Muhtar Arkadaşlarım;19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Günü kabul edilmiştir. Bu genelgeyle muhtarlarımız onurlandırılmıştır. Bizleri onurlandıran bizlere gerekli değeri veren devlet büyüklerimize ve herkese şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Bu anlamlı günde burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor en kalbi duygularımla hepinizi yürekten selamlıyorum. Muhtarın sözlük manası seçmek, tercih etmek, seçilmiş, seçkin ve mümtaz demektir. Tarihimizde muhtarlık hizmeti devamlı olmuştur.

Cumhuriyet idarelerinde ve demokratik idarelerde mahalle ve köy birimlerinin birinci nesil idaresi daima muhtarlıklarca yapılmaktadır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, dürüst, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Bizler halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlarız. Belediye Başkanımız İsmail Avcu’nun 3 ayda 1 gerçekleştirdiği Muhtarlar Toplantısı sayesinde mahallelerimizde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında istişare etmekteyiz. Bundan dolayı Belediye Başkanımız İsmail A vcu ’ya teşekkür ediyor, tüm muhtar arkadaşlarımın Muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu