Gündemİlçe Haberleri

Bigadiç’te Peynirin Lezzeti Sınır Tanımıyor

Bigadiç’te Peynirin Lezzeti Sınır Tanımıyor

 

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer Bigadiç’te ürettikleri peynir çeşitliliğini arttıracaklarını belirtti .Halktan büyük talep gören peynir ürünlerinde çeşitliliğe de önem verdiklerini belirten Başkan Değer kekikli peynir’den çörekotlu peynir’e ve daha pekçok çeşide yer verdiklerini anlattı.

Talep Var Çeşitlilik Artacak

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, Arifiye 1. OSB’de süt ve gıda sektöründeki makinelerin tasarlanıp yapıldığı Kromel Makine Fabrikasında geçtiğimiz gün bir temasta bulundu. Süt Bir Fabrikalarında yeni peynir çeşitleri üretimi yapmak için makina araştırması yaptıklarını ifade eden Başkan Değer, Dünya piyasasında, bu alanda tasarım ve üretim yapan Kromel Makine Fabrikasında incelemelerde bulunduk. Üretim faaliyetlerini yerinde görüp bilgi aldık.”dedi.

Çeşit Çeşit Peynirin Merkezi Bigadiç

Başkan Değer, “Bigadiç’imiz, Süt Birliğimizle birlikte üreticilerimizle beraber dün bugün ve yarınlarında koşullarını düşünerek hareket etmenin gayretinde. Amacımız ürettiğimiz değerin karşılığını da bir değer olarak görmek. Bize iletilen talepler doğrultusunda da çeşitliliğin olmasına karar verdik ve adımlarımızı bu doğrultuda attık. Araştırmalarımız çok öncesinden başlamıştı ve yeni yılla birlikte çeşitliliğinde artacağının müjdesini buradan vermiş oluyoruz” dedi.

Birlik İncelemelere Başladı

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer yaptığı ziyaretle ilgili olarak şöyle dedi: ,“Fabrikamızda yapacak olduğumuz yeni peynir çeşitlerimiz için Arifiye 1. OSB’de makina araştırmaları yaptık, ardından eski kaymakamımızı makamında ziyaret ettik.Aynı zamanda Bigadiç’te görev yaptığı süre içerisinde halkın gönlünde taht kuran ve şu anda Kartepe Kaymakamı olarak görev yapan Altuğ Çağlar’ın Bigadiç’lilere çok selamı var, kaymakamımıza göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ederim” Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bigadiç in ovalarını koruyun yol ve betonlaşmadan nasibini almış. Yoksa sütü ithal edersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu