Gündemİlçe Haberleri

BİGADİÇ’TE ÜRETİCİYE MÜJDE

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesinin satın aldığı Akaryakıt Bayiliği, mandıra ve depoların açılış merasimi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Konuşma yapan Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, “Birliğe kazandırılan tesis ile birlikte Bigadiç ürünlerinin değerleneceğini dile getirdi.

Bigadiç Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesinin satın aldığı Akaryakıt bayiliği, mandıra ve depoların açılışı gerçekleşti.  Tesisin Bigadiç’e hayırlı olmasını dileyen Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, “İlçemize ve birliğimize markalaşma yolunda dev adım. Toplam 19.500 metrekare benzinlik, Mandra ve depoların bulunduğu Balıkesir anayolu üzerinde ki arazi toplam 1 milyon 950 bin lira bedelle birliğimize kazandırılmıştır. Bu süreçte bizlere desteklerini esirgemeyen yetkililerimize üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu yerin üreticilerimize ilçemize ve memleketimize hayırlı olması temennisiyle” ifadelerini kullandı. Yapılan duaların ardından kurban kesilmesiyle birlikte tesisin açılışı gerçekleşti.

“BİGADİÇ’İN ÜRÜNLERİ BU TESİSTE OLACAK”

“Ramazan ayına 15 gün kala yaptığımız istişareler neticesinde burayı almaya karar verdik. Yer olarak binalar ile birlikte 1 milyon 950 bin lira değerinde toplamda 20.000 metrekarelik alanda bulunan  mandıra ve benzinliğin de bulunduğu depolama alanları üretici ve tüketici merkezi olarak planlıyoruz. Allah izin verirse ilçemizde yapılan keçi ve inek sütünden yapılan mamulleri buradaki  tesisimizde satılacak.

“İLÇEMİZİ MARKALAŞTIRACAĞIZ”

Bigadiç’in meşhur süt ve süt ürünlerine ulaşımı kolaylaştıracaklarını söyleyen Başkan Murat Değer, “Yaptığımız ürünlerdeki politikamız tamamen doğallık üzerine olacak. Hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmadan üreticiden tüketiciye tamamen doğal bir şekilde ulaştırılacak. İlçemizdeki marka eğilimine katma değer sağlayan bir tesis düşünüyoruz. Buranın bize geçmesinde emeği geçen tüm yöneticilere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR “EN BÜYÜK DEĞERİ SİZ VERİRSİNİZ”

Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, “Esasında benim ilçeye gelişim yaklaşık 2,5 senelik bir süreçte oldu. Bigadiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Bey ile görüşmelerimiz oldu. Bir ilçeye en büyük değeri kazandıran, oranın farklılaştırılmasıdır. Bunun için de bir kısım imkanların öne sürülmesi gerekiyor. Biz Bigadiç’te tereyağ yapan köylü bulamadık. Biz artık sütünü, tereyağını marketten alan bir üretici profili ile karşı karşıyayız. Bu sıkıntılı bir durum. Bunu değiştirecek olan ve bu güzellikleri ortaya koyacak olan bu güzide müesseselerimizdir” dedi.  Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu