Gündemİlçe Haberleri

Bigadiç’te Üretimden Yatırıma Bakış

Bigadiç’te Üretimden Yatırıma Bakış

 

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ilçede emeğin enerjiye dönüştüğünü ve yenilenebilir enerji ile sağlanacak kazanımın yine halkın kullanımına sunulacağını söyledi. Başkan Avcu, “Kendi enerjimizi kendimiz üreterek ilçemize yatırım yapıyoruz” dedi.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYE

Bigadiç’te kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen GES Projesi ile yenilenebilir enerji kaynaklarının temelleri de atılmış oldu. Bigadiç Belediyesi GES Projesi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı hususunda , enerji üretimine başladı.1000 kWp kurulu güce sahip olup, 3 bin 780 adet panel ve 10 adet çeviriciden oluşan Bigadiç GES tesisinin yıllık yaklaşık 1 milyon Watt enerji üretmesi bekleniyor.

YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇIK

Yaklaşık 1 milyon ile 1 milyon 500 bin TL/yıl gelir elde edilmesi öngörülen proje ile İlgili olarak Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu “ Biz günde 4 saat 6 saat elektriklerin kesildiği günlerden buralara geldik, bugün ise kendi elektriğimizi kendi enerjimizi üretir hale geldik, bundan sonraki yatırımlarımızı da kendi enerjimizi kullanarak masrafsız yapacağız. Bundan sonra işimiz daha kolay olacak buradan akacak kaynağı da ilçemizin yatırımlarında kullanacağız” Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu