Gündem

BİK GENEL MÜDÜRÜ RIDVAN DURAN BALIKESİR’DE SEKTÖR’ÜN NABZINI ÖLÇTÜ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Balıkesir yerel gazete sahipleriyle bir araya geldi. Basının sorunlarının konuşulduğu toplantıda medya mensupları mesleğe dair isteklerini Duran’a iletti.

4Ae54740 F8B5 4Fe2 B2C5 7Ed2F436508D

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Balıkesir’de yerel basın temsilcileriyle buluştu. Yerel gazetecilerin sorunlarını gazete sahiplerinden dinledi. BİK Şube Müdürü Gökhan Eren’in de yer aldığı toplantıya yerel gazete sahipleri ve temsilcileri katıldı.

 

“Pandemi Sürecinde Rahatlatıcı Tedbirler Alındı”

 

Pandemi sürecinde alınan rahatlatıcı tedbirler olduğunun altını çizen BİK Genel Müdürü Duran,internet sitelerinin doğru haberle gazetede de yer bulması ile halkın gözünde güvenirliliğinin arttığı mesajını verdi. Sektörü görmek, analiz etmek ve ona göre şekillenmek gerekir diyen Duran yerel gazetelerin dağıtım ağı ile ilgili isteklerini dinledi, nitelik istihdam konusunda eğitimin önemine vurgu yaptı. Balıkesir’de de bir eğitim programı düşündüklerini söyledi.

 

“Dijital Medya Kaçınılmaz”

 

Pandemi sürecinde yerel basının zor günler yaşadığına dikkat çeken BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, “Sektörümüz pandemiyle birlikte zor günler geçiriyor. Pandemi öncesinde dijital medyaya yönelik bir takım eğitim çalışmalarımız oldu. Pandemi sonrasında bu eğitim çalışmalarımızın ne kadar doğru ve yerinde olduğu anlaşılmış oldu. Pandemi sürecinde sizleri rahatlatıcı önlemler aldık ama sektörün geleceği açısından kurtarıcı tedbirler değil. Pandemi sonrasında yeniden masaya oturup gazeteciliğin geleceğini yeniden konuşacağız. “dedi.

 

“Doğru Haber” Önem Taşıyor

 

Medya internete kayıyor diyen BİK Genel Müdürü Duran, yerel gazeteleri yaşatmanın nitelikli ve doğru habercilikten geçtiği mesajını verdi. İnternet medyası ile birlikte merdivenaltı habercilikte söz konusu ve dolayısıyla doğru haber akışına insanlar gazetede de yer verince inanıyor. Gazetede de yer verilen habere doğru haber gözüyle bakılıyor” dedi.

 

“Ek Göstergelerde 4 bin 500 tıklamayı Kaldırdık”

 

BİK Genel Müdürü Rıdvan Durmaz konuşmasında, “İnternet haber siteleri, gazetelerin siteleri internet medyasına kayıyor” ifadelerine yer verdi. İnternet geleceği medya aracı ve bu kaçınılmaz diyen Duran, Biz gazetecilik kültürümüzü internet ortamına taşımalıyız. İnternet mecrası canlı olmalı ve hep haber üretmeli. 2019 yılında gazetelerin reklam gelirleri düşmüş. İnsanlar reklam veriyorlar ancak internet mecrasına reklam veriyorlar. Genel kurulda sizlere verdiğimiz ek gösterge 4 bin 500 tıklanma oranını kaldırmayı önerdik. Kendinizi buna göre geliştirmeniz gerekiyor. Biz bu konuda çaba sarf ediyoruz. Aynı çabaya karşılık bekliyor, sizlerin de çaba göstermesini istiyoruz” dedi. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu