GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Bilgi Almak İçin TÜİK’e Giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İçeri Alınmadı

Bilgi Almak İçin TÜİK’e Giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İçeri Alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah yaptığı “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” paylaşımının ardından belirttiği saatte ayrıca TÜİK’e gittiler.

İçeriye alınmayan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına “Bu tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik.” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah TÜİK’ten randevu istediğini ancak alamadığını belirttiler. CHP lideri Kılıçdaroğlu, aldığı karar doğrultusunda ayrıca saat 11.00’da Türkiye İstatistik Kurumu’nun Ankara binasına gideceğini söyledi.”

SAAT 11’DE GELİYORUM”

Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, ayrıca haberiniz olsun TÜİK” ifadeleri yer aldı.

“BU VERİLERİ NEREDEN ALDINIZ?’ DİYE SORACAKTIM”

‘’Memurun hakkını, emeklinin hakkını savunmak için buradayım. Siz rakamları küçük gösteriyorsunuz. Bu verileri nereden aldınız, hangi mağazadan aldınız diye soracaktım. TÜİK, devlet kurumu olmaktan çıkmış ve Saray kurumu haline gelmiştir. TÜİK’te çalışan arkadaşları şunu unutmasın, hepinizin tabi olduğu yasa devlet kanunları yasasıdır. Bu bina, vatandaşların ödediği vergilerle yapıldı.”

“HER FİRAVUN’UN BİR MUSA’SI VARDIR”

Kemal Kılıçdaroğlu, kısa bir süre sonra Twitter hesabından yeni bir açıklama daha yaptılar. CHP lideri, “Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapacaklar. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, ayrıca her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu