BİLİM VE SANAT MERKEZİNDE TÜBİTAK 4006

BİLİM VE SANAT MERKEZİNDE TÜBİTAK 4006

Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleşti. Okul Müdürü Muzaffer Çakır: “Okulumuzda yaptığımız bu çalışmalarla öğrencilerimizin ufkunu genişletmek, ilgilerini artırmak ve onları öğrenmeye açık hale getirmeyi amaçladık. Tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.


Ödüllü Projeler Sergilendi

Biyoloji alanında 4, Dil ve Edebiyat alanında 6, Değerler Eğitimi alanında 3, Tarih alanında 2, Coğrafya alanında 1, Kimya alanında 3, Matematik alanında 4, Teknoloji Tasarım alanında 4, Bilgisayar ve Yazılım alanında 1, Sosyoloji alanında 1, Fizik alanında 1 proje olmak üzere toplam 30 projenin sergilendiği Bilim Fuarının açılışına Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, TÜBİTAK İl Temsilcisi Prof. Dr. Fatil Satıl, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ercüment Kutlu, Karesi İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mahmut Ali Şahin, idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarında Lise kategorisinde Teknolojik Tasarım alanında hem Türkiye Birincisi olan hem de Jüri Özel Ödülünü alan proje ve Yazılım alanında Türkiye Üçüncüsü olan proje ile ortaokul kategorisinde Bursa Bölge Birincisi olan projenin sergilendiği bilim fuarında açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Muzaffer Çakır: “Okulumuzda yaptığımız bu çalışmalarla öğrencilerimizin ufkunu genişletmek, ilgilerini artırmak ve onları öğrenmeye açık hale getirmeyi amaçladık. Tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum.” dedi.


Hedefe Doğru İlerliyoruz

Çakır konuşmasında şunları söyledi: “Bilim ve Sanat Merkezi ile TÜBİTAK‘ın ortaklaşa yapmış olduğu geleneksel hâle gelen bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz 4006 Bilim Fuarına katılarak bizleri onurlandırdınız, hepinize Bilim ve Sanat Merkezimiz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülkemizin yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Eminim ki projelerinizin her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Protokolümüzün değerli üyeleri, geçen sene başarı kriteri olarak yeni hedefimiz; “alacağımız uluslararası ödüller ile patent, fikrî ürün ve faydalı model başvuruları olacaktır.” demiştim. Çok şükür bu hedefe de kısmen ulaştık. Bir patent başvurumuz tamamlandı, rutin süreç devam ediyor. Bunun yanında 6 patent başvurusu daha hazır, sisteme girme aşamasına geldik. Bundan sonraki hedefimiz millî ve yerli olarak ürettiğimiz projelerin, BEREKET Projesi çerçevesinde Meslek liselerimizle birlikte, prototiplerini üretmek ve katma değeri yüksek ürünler olarak milletimizin hizmetine sunmaktır.”

Tohumlar Filizleniyor

Farklı branşlarda başarılı bilimsel çalışmaların sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “BENGİ Projesi ile en büyük hedefimiz; millî-manevî değerlerine bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, doğayı ve insanları seven, teknolojiyi en üst seviyelerde kullanabilen nesiller yetiştirebilmekti. Ektiğimiz tohumların filizlendiğini görmek bizler için bir mutluluk vesilesi. Her biri birbirinden değerli proje ve çalışmaları nedeniyle öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyorum.” dedi.