GündemKöşe Yazıları

Bilimler Işığında Yaratılış

Bilimler Işığında Yaratılış

Bugün sizlere, materyalist felsefe ile kafası karışmış ve yaratılışa dair sorulara bilimsel cevaplar arayanlara yönelik kurulmuş güzel bir web sitesi (https://bilimlerisigindayaratilis.org/) ve YouTube kanalından bahsetmek istiyorum. Benim de yazı ve videolarımla zaman zaman destek olmaya çalışacağım bu web sitesinin amacı; bilimlerin diliyle yaratılış hakikatini açıklayan bilimsel araştırmalar yapmak, mevcut araştırmaları tevhidi bir dille değerlendirmek ve elde edilen ilmi sonuçları bilimsel bir yöntem olan eleştirel bakış ve mantıksal akıl yürütme yöntemiyle irdeleyerek vermektir. Söz konusu web sitesinin kurucuları ve yazar ekibi kendi alanında uzman akademisyenlerden oluşuyor.

Şimdi bazıları yine diyecek; “din ayrı bilim ayrı, neden karıştırıyorsun bunları hocam”. Öncelikle şu bilinmelidir ki İslam dini gerçek bilimle çatışmaz. Unutmayınız ki “Din ayrı, bilim ayrıdır” düşüncesi materyalist felsefenin bir ürünüdür. Bilimle din, akılla vahiy arasındaki kavga, İslâm medeniyetinin kavgası değildir. Bu kavga bilime karşı olan kilise ile batının materyalist biliminin kavgasıdır. Batılı bilim adamlarının dine karşı oluşlarında kastettikleri din, bozulmuş Hıristiyanlıktır. Maalesef günümüzde materyalist felsefenin önderliğinde, insanlık tarihi boyunca, batıl dinler de dahil, din adına yapılmış bütün yanlışlıkların faturası İslâmiyet’e kesilmektedir. Oysaki çok sayıda ayet ve hadis metninden anlaşıldığı üzere, İslâm dini ilme ve ilim adamına büyük önem vermektedir. Tarihe baktığımızda İslam alimlerinin dünyayı aydınlatan birçok bilimsel çalışmalara imza attığı görülecektir.

***

Nobel ödüllü Pakistanlı fizikçi Prof. Dr. Muhammed Abdüsselam, ilimleri; “Allah’ın kâinattaki eserlerini inceleme san’atı” olarak tarif eder. Bilimler kâinatı ve varlıkları inceler. Yani, bilimlerin konusu Allah’ın kudret sıfatının eseri olan kâinat kitabıdır. Kur’an da Allah’ın Kelam sıfatından gelmiştir ve kâinat kitabından bahsetmektedir Bunlar arasında çelişki ve çatışma olamaz. Çünkü her iki kitap da Allah’ın kitabıdır. Dolayısıyla bilimlerin ele aldığı konular kendi dilleriyle Yaratıcılarının varlığını ve birliğini gösterirler. Bununla birlikte kâinatın ve insanın yaratılışını anlamada sadece fizik, kimya ve biyoloji kanunları yeterli değildir. Bunun için bütüncül düşünceye ihtiyaç vardır. Yani maddenin yanında mananın da dikkate alınarak bilimin metotları çerçevesinde yaratılış hakikatinin değerlendirilmesi gerekir.

Sonuç olarak günümüzde gittikçe artan Ateizm, Sekülerizm ve Deizm gibi birtakım düşüncelerin genç kuşaklarda sebep olduğu şüphelerin giderilmesinde Bilimler Işığında Yaratılış sitesine çok vazife düşmektedir. Bu site sayesinde gençlerimiz dinle barışık olarak ilmi gerçekleri uzmanından ayrıntıları ile öğrenme fırsatı yakalayacaklardır. Bilimler ışığında yaratılış Web sitesine; ”https://bilimlerisigindayaratilis.org/” ve YouTube kanalına “https://www.youtube.com/channel/UCVKy-2mxWtFVAg3KemRXISw“ linkinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu