Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemSağlıkYaşam

Bilimsel Olarak Kaygıyı Azaltan Şarkılar

Yeni Zelandalı ASB Bank, gençlerin ruh sağlığı desteğine erişimi artırmak amacıyla kampanya hazırladı. İşte bilimsel olarak kaygıyı azaltan şarkılar

 

Bilimsel Olarak Kaygıyı Azaltan Şarkılar

Araştırmalara göre Yeni Zelanda’da da gençler bir önceki jenerasyondan daha yüksek kaygı seviyelerine sahipler. Yeni Zelandalı ASB Bank, gençlerin ruh sağlığı desteğine erişimi artırmak amacıyla kampanya hazırladı. İşte bilimsel olarak kaygıyı azaltan şarkılar…

“Konuşmak İlk Adımdır”

Youthline ile üç yıllık bir iş birliği anlaşması imzalayan Yeni Zelandalı ASB Bank, “Konuşmak İlk Adımdır” adlı kampanyasının bir uzantısı olarak bilimsel olarak kaygıyı azaltan bir şarkı hazırladı.

Youthline, gençlerin gelişimini desteklemek üzere çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmaları hızlandırmayı hedefleyen kampanya için Yeni Zelandalı şarkıcı Benee ve Auckland Teknoloji Üniversitesi’nin önde gelen sinirbilimi uzmanları ile iş birliği yapılmıştır. Bilim insanlarından alınan veriler ve test sonuçları Josh Fountain’ı işaret etmiştir. Fountain’dan müzik anahtarlarında, melodisinde ve temposunda kanıtlanan kaygı giderici öğelerin kullanıldığı bir parça hazırlanması istenmiştir.

Ortaya çıkan kaygı giderici unsurların kullanıldığı ‘Bagels‘ adlı parça çıkmıştır. Parçanın anksiyete semptomlarını azaltmadaki etkinliği ise 30 katılımcı üzerinde denenmiştir. Ayrıca nörolojik ve fizyolojik olarak test edilmiştir. Sakinleştirici etkisi kanıtlanan şarkı için bir de benzer etkiye sahip olacak şekilde bir müzik videosu hazırlanmıştır. Kreatif ajans The Monkeys Aotearoa ve animasyon evi Assembly ortaklığıyla hazırlanan klip, renklerden şekillere ve göz hareketlerine kadar izleyenler için rahatlatıcı olması amacıyla bilimsel tavsiyelere uyularak kurgulanmıştır.

Bilimsel Olarak Kaygıyı Azaltan Şarkılar

Monkeys kreatif direktörü Damon Stapleton,“Gençlerin dünyadan kaçmak için kulaklık taktıklarını hepimiz biliyoruz.” ifadelerini kullanmıştır. Bu nedenle gençlerin endişeli duygularını hafifletmelerine yardımcı olacak bir araç oluşturmuşlardır. Bu iç görüden yararlanmak istediklerini belirtmiştir.

Dijital, TikTok ve Instagram dahil olmak üzere entegre bir kampanya aracılığıyla tanıtılmıştır. Ayrıca Bagels parçasının akış gelirleri de Youthline’a bağışlanmaktadır. Endişeli veya bunalmış hisseden herkesin kullanabileceği ücretsiz bir araç niteliğindeki şarkı projesi, aynı zamanda ABS Bank tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Konuşmak İlk Adımdır” kampanyasının da bir parçasıdır.

Bilimsel olarak kaygıyı azaltan şarkıyı Spotify üzerinden dinleyebilirsiniz. Ayrıca video klibiyle birlikte buradan izleyebilirsiniz.

Joel Kefali tarafından yönetilen “Konuşmak İlk Adımdır” kampanya filmine de buradan göz atabilirsiniz.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu