GündemÇocukçaEğitim

BİLİNÇLİ ÇOCUKLAR TEMİZ GELECEK

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Ali Şuuri İlkokulu öğrencileri yer alıyor. ‘Doğamız ve Değerlerimiz’ projesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştiren çocuklar, doğayı korumak anlamında bilinçlenmek gerektiğini söylediler.

Balıkesir Valiliği’nin himayesinde gerçekleştirilen BENGİ Projesi kapsamında Ali Şuuri İlkokulu 3\D sınıfı öğrencileri ‘Doğamız ve Değerlerimiz’ projeleri kapsamında ormanın canlılara faydaları, orman yangınlarının doğaya ve canlılara zararları konusunda eğitimler aldılar. Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden çocuklar, Bölge Müdürü Metin Kırcı’ya sorular soran minikler, merak ettiklerinin cevaplarını aldılar.

54521268 2307643689561118 6413976599317708800 N
Ali Burak Öztop: Ben doğayı çok seviyorum. Biz ‘Doğamız ve Değerlerimiz’ projesi kapsamında çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda öğretmenlerimiz de bize çok güzel şeyler söylüyorlar. Ormanları ve doğamız gerektiğini biliyoruz. O nedenle herkesin de doğaya saygılı olması gerekir. Yerlere çöp atmamalıyız. Doğamızı korumalıyız.

Alya Çavdar: Doğamızı korumak için elimizden geleni yapmalıyız. Öncelikle yerlere çöp atmamalıyız. Çevremizi kirletmemeliyiz. Yerlere çöp atanları uyarmalıyız. Çünkü çevremizi kirlettikçe dünyamız da kirleniyor ve yaşama süresi daha da kısalıyor. Tüm canlıların daha güzel bir doğada yaşama hakları var.

Whatsapp Image 2019 03 17 At 10.56.08
Elif Eslem Selçuk: Çevremizi korumalıyız. Yerlere çöp atanları uyarmalıyız. Biz çevremize karşı ne kadar duyarlı olursak o kadar doğaya saygılı oluruz. Ormanda piknik yaptıktan sonra da yaktığımız ateşi söndürmeliyiz. Çünkü o ateş alev alıp orman yangınları çıkarabilir. Bunun önüne geçmek lazım.

Metehan Kaleli: Ben doğayı çok seviyorum. Doğamızı korumak için de elimden geleni yapıyorum. Mesela herkes çevresini korumalı. Yerlere çöp atanları uyarmalı. Ayrıca geri dönüştürülebilir çöpleri de çöp kutusuna atmalılar. Ancak bu şekilde doğamızı koruyabiliriz.

Elif Aygün: Doğamızı korumak için öncelikle yerlere çöp atmamalıyız. Defterimizdeki sayfaları boşuna tüketmemeliyiz. Çünkü kağıtları israf etmek daha çok ağaç kesilmesine neden olur.

Fatmanaz Öztürk: Doğamız ve değerlerimiz projesi kapsamında çok güzel etkinlikler yaptık. Arkadaşlarımızla birlikte Orman Bölge Müdürümüzü ziyaret ettik. Bizim için çok verimli bir gündü. Oldukça güzel zaman geçirdik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu