GündemÇocukçaEğitim

BİLSEMLER NELER YAPIYOR?

18 Mayis 04

BİLSEMLER NELER YAPIYOR?

Çoğunluğumuz BİLSEM ler hakkında fazla bilgi sahibi değiliz. Kısaca BİLSEM diye adlandırılan Bilim ve Sanat Merkezleri özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilerin; genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan ve destek eğitim veren özel eğitim kurumlarıdır. Özel yetenekli bireyler yaşıtlarına göre; öğrenme, yaratıcılık, sanat, liderlik becerileri önde olan, özel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi alanlarında bağımsız hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren bireylerdir.

Sizlere her hafta BİLSEM öğrencilerden, bilim veya sanattaki başarı öykülerinden bahsedeceğiz. Böylece BİLSEM öğrencilerini ve yaptıkları çalışmaları sizlerde yakından takip etme imkanı bulabileceksiniz.

Müftülük Tarafından Düzenlenen Resim Yarışmasında Ilçe Geneli Birincilik Konu Ramazan Ve İ

 

İlk yazımızda ,gazetemizin ilk sayısı için çok güzel bir resim yapan yerel ve ulusal bir çok yarışmada başarı elde etmiş Erva KÖRÜKÇÜOĞLU’nun başarı öyküsünü sizlerle paylaşıyoruz.
Dursunbey ilçemizde yaşayan her hafta Şehit Prof.Dr İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkez’inde resim eğitimi gören ,Sıfır Atık Proje ekibinde çevre için çalışan, BEREKET Projesinde Ahşap Oyuncak Tasarlayan ekipte yer alan 14 yaşında dünya tatlısı bir öğrencimizdir. Erva’nın BİLSEM e başlamasını ve bugünkü başarısının öyküsünü Resim Öğretmeni Zehra ŞİMŞEK’ ten öğrenelim.
Erva KÖRÜKÇÜOĞLU’nu 4 yıl önce Bilsem tanılaması yapılıp, görsel sanatlar yetenek sınavı tamamlandıktan sonra eylül ayında yeni öğrenciler geldiğinde tanıdım. Bilim ve Sanat Merkezi özel eğitime ihtiyacı olan çocukların geldiği bir kurumdur. Özel yetenek tanısı almış bazı öğrencilerde dikkat eksikliği ve hiperaktivite gözlenebilir ancak görme engeli olan bir öğrencinin resim yetenek alanında zorlanacağı fikri oluşmuştu başlarda ama hiçte öyle olmadığını birlikte deneyimlendik.

Kırmızı gözlüklü sarı saçlı 10 yaşında genetik bir hastalıktan dolayı görmede farklı sıkıntılar yaşamasına rağmen ayakta sağlam duran küçük bir kız çocuğu ile tanıştım. Resim yapmaya başladığımızda ayrıntıları göremediğini fark edince paniklemedim dersem yalan olur. “Ben öğretmenim bu çocukla duygu bağı kurup keşfetmeliyim. “diyerek çalışmaya başladık . İlk yıl hastalandığı için yeterince ders yapamadık, ama çabaladık. Ertesi yıl çabalarımızın sonucunu almaya başladık . Erva’nın her yaptığı resme hayran kalıyordum. Ben de ondan çok şey öğrendim. Hayatta başımıza ne gelirse gelsin, mücadele etmenin gerekliliğini ve asla vazgeçmemeyi .

Eğitim-öğretimin 3. yılında yaptığı resimlere herkesi hayran bıraktı. Görebildiği kadar yaptı. Bugün hiçbir engelin onu başarıdan alıkoymayacağını kanıtlarcasına, oldukça başarılı çalışmalar ortaya çıkarıyor” Çeşitli yarışmalarda çok sayıda ödüller aldı. Bir öğretmen olarak onunla gurur duyuyorum. İyi ki varsın hayatımda, seninle resim yapmak çok keyifli Erva KÖRÜKÇÜOĞLU.
Böyle özel bir çocuğu hayata kazandırdığı için annesi Nur Emine hanıma teşekkür ederim.

R

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu