GündemTürkiye Gündemi

BİR GARİP BİLİNMEZLİK

Evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolan Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz: “O konsolosluğa ikinci gidişimizdi. Cemal, o sabah konsolosluğu arayıp evraklarını sordu.13.00’e randevu verdiler…”

28 Eylül’de Fatih Evlendirme Dairesi’nde Cemal Bey ile buluştuk. Oradaki memur Cemal’e yabancıların Türkler’le evlenebilmesi için gerekli olan evrak listesini verdi. Konsolosluktan hali hazırda evli olmadığını ispatlayan bu belgeyi almak zorunda olduğumuz söylendi.

“ENDİŞELİYDİ! GİTME KONUSUNDA İSTİŞARE ETTİK”

Cemal Bey ile kısa bir istişare sonrası konsolosluğa gitmeye karar verdik. Cemal endişeliydi. “Bir şey olur mu acaba?” diye düşünüyordu. Yanında olmam hem de öğlen saatlerinde uçuşunun olmasından dolayı hemen gidip çıkarım diye düşünüyordu.

“O SAAT KOLUNDA MIYDI?”

Cemal Bey Apple Watch saat kullanıyordu. Zira teknolojik cihazları kullanmayı seviyordu. Bunun dışında neden kullandığına dair özel bir bilgim yok. Her genç kız gibi sevdiği insanla evlenmek isteyen ve bunun için bir yolculuğa çıkmış biriydim Birilerinin zalim planlarına kurban oldum.

‘İÇERİDE KİMSE YOK’ CEVABI DÜNYAMI KARARTTI’

16.00’ya kadar geçen meraklı bekleyişim yerini ciddi bir endişeye ve korkuya bıraktı. Hızla konsolosluğa doğru yöneldim. Önce girişteki güvenlikten bilgi almaya çalıştım. Çabam olumlu sonuçlanmayınca konsolosluğu aradım.

“DIŞARI ÇIKTI VE…”

Telefona çıkan görevliye Cemal Bey’in içeri girdiğini ama dışarı çıkmadığını söyledim. Bunun üzerine görevli telefonu kapatıp yanıma geldi ve içeride kimsenin olmadığını, herkesin çıktığını söyledi.SABAH

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu