GündemSpor

“BİR GÜN SPOR ,BİR GÜN SİPER”

Türkiye Muay Thai Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan “Çanakkale ve 15 Temmuz Destanı Şehitleri Çocuklar Türkiye Şampiyonası 10-15 Temmuz 2018 tarihinde Çanakkale’de yapıldı.

Muay Thai Yönetim Kurulu kararı ile Şampiyona “Bir gün spor ,Bir gün siper” adlı proje haline getirilerek çocuklar da 15 Temmuz ve Çanakkale tarihi destanı bilincini oluşturmak amaçlandı. 650 sporcunun katıldığı müsabakalarda Balıkesir Muay Thai kafilemiz 20 sporcu ile katılmış olup 8 sporcu ön eleme ve eleme maçlarını geçip çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalden 3 sporcu yarı finale ve 1 sporcu ise finale kadar yükseldi.

Balıkesiride günden güne büyüyen Muay Thai Branşı yeni başarılara imza attı.
Balıkesir ekipleri;
Demirsıkan Fıght Academy
Karesi Gençlik ve Spor Kulübü
Erdek Konrul Spor Kulübü
Altınoluk Irmak Spor Kulübü
Edremit Alışkan Spor Kulubü sporcuları tarafından temsil edildi.

Balıkesir Muay Thai İl Temsilcisi Gürcan Demirsıkan, turnuvayı şöyle değerlendirdi:
“Öncelikle Bu şampiyonaya böyle bir manevi hava katılmasına vesile olan federasyonumuza teşekkür ediyorum. Sporcu miniklerimizde ecdadımızın şehitlerimizi anma bilinci oluşturması adına büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Balıkesir de Muay Thai bilmeyen kalmayacak sloganından hareketle , Karesi, Altıeylül, Savaştepe, Kepsut, Bandırma, Erdek, Edremit, Burhaniye ve Altınoluk olmak üzere 9 ilçeyi Muay Thai sporu ile tanıştırdık. Halkın yoğun ilgisiyle Balıkesir Muay Thai ailesi günden güne büyümektedir”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu