Dünyadan Haberler

Bir Hadis. ..

Bir Hadis. ..

Kuran-ı Kerim’de Hz. Allah cc, bizlere bilgi vermekte ve aynı zamanda  şöyle uyarmaktadır.

 “(Ey Muhammed!) İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle Yahudiler ile Allah’a ortak koşanlar olduğunu görürsün. Yine onların iman edenlere sevgi bakımından en yakınının da “Biz hıristiyanlarız” diyenler olduğunu mutlaka görürsün. Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır. Onlar büyüklük de taslamazlar.”Mâide, 82

Yahudilerle Müslümanlar savaşmadıkça kıyamet kopmayacaktır hadisi hadis kaynaklarında rivayet edilmektedir .

Ebû Hüreyre ra’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sav şöyle buyurmuşlardır.

“Müslümanlarla Yahudiler çarpışmadıkça kıyamet kopmayacaktır. Yahudi taşın, ağacın arkasına saklanacak, bunun üzerine o taş, o ağaç Yahudiyi kovalayan kimseye, ‘Ey Müslüman! Arkamda bir Yahudi var, gel onu öldür!’ diyecek. Yalnız garkad ağacı bir şey söylemeyecek; çünkü o Yahudilerin ağaçlarındandır.” (Buhârî, Cihâd 94, Menâkıb 25; Müslim, Fiten 82)

***

Müslümanlarla Yahudiler arasında çıkacak ve artık Yahudilerin işini büsbütün bitirecek olan bu harbin Hz. Îsâ’nın yeryüzüne inmesinden sonra meydana geleceği şeklinde yorumlayan âlimler olmuştur. Zira Îsâ as Yahudilerle savaşacak ve onları ağır bir yenilgiye uğratacaktır . Hz. Îsâ as’nın asıl hedefi Deccâl ve onun taraftarlarıdır. Bazı rivayet ve yorumlara göre  Deccâl’in Yahudi asıllı olması sebebiyle onu en çok Yahudiler destekleyecek, bu sebeple de Hz. Îsâ as’nın hışmına uğrayacak ve yeryüzünden silinip gideceklerdir.

Peygamberimiz sav  bu hadisde Yahudilerin sonunu, dikkat çekici bir misalle anlatılmaktadır. Şayet bu savaşta bir Yahudi Müslümanların silâhından canını kurtarıp bir taşın veya ağacın arkasına saklanacak olsa, o taş, o ağaç dile gelip konuşacak ve Yahudiyi takip eden müslümana, aradığı kişinin kendi arkasına saklandığını haber verecektir. Ağaçların, taşların gerçekten dile gelip konuşması hâdisesi ise kıyamet yaklaştığı zaman olacaktır, denilmiştir. Bazı alimlere göre Yahudi-Müslüman mücadelesi devam edip gidecektir.

Bahsedilen ağacın adı gargad ağacıdır.    Garkad  ağacı  Filistin taraflarında çokça yetişen dikenli bir ağaç türü, bir cins çalılıktır. Arabistan’ın başka bölgelerinde de yetişmektedir. Medine’deki Bakî‘ Mezarlığı (Cennetü’l-Bakî‘) vaktiyle garkad denilen çalılıkla kaplı olduğu rivayet edilmektedir.

Rabbimiz bizlere birliği nasip etsin; Yahudi ve Müşriklerin hilelerinden muhafaza eylesin …

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu