Köşe YazılarıBedia Uçak

Bir Kahve Falı Size Ne Söyler?

Bir Kahve Falı Size Ne Söyler?

 

Fala inanma falsızda kalma cümlesi özellikle 5 çaylarına düşkün kadınlar tarafından çok kullanılır. İnandığımız için değil inanmak istediklerimizi duymak için bir motivasyon kaynağıdır fal. Şahsen hiç inanam ama laf olsun diye falsızda kalmam…

 

İlgili Makaleler

1 10

Kahve tutkunları için kahvesiz bir gün hayal etmek zor. Kahve, hayatımızın her anında hep var.Peki faydası ve zararı konusunda ne biliyoruz?  Çoğu zarar deriz hep ancak azıda olmazsa olmaz.

Kafein insanı yükseltir ve bir fincan kahvenin verdiği mutluluk paha biçilemez. Peki kahve içmek sağlığın için iyi mi? Kahve, Alzheimer hastalığı ve kalp hastalığı da dahil olmak üzere kadınlarda daha sık görülen hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilecek maddelerle dolu. Kahve denilince ilk akla gelen kafeindir. Ancak Johns Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden beslenme uzmanları, kahvenin aynı zamanda iç iltihabı azaltabilecek ve hastalıklara karşı koruma sağlayabilecek antioksidanlar ve diğer aktif maddeleri de içerdiğini söylüyor.

 

2 2

 

Onlara göre kahvenin başlıca faydaları nelerdir. Demlediğiniz bir kahve size sadece enerji vermekle kalmaz aynı zamanda sayısız fayda da sunar. İşte bu faydalardan birkaçı aşağıdaki gibidir;

1.Daha uzun bir yaşam.

Kadınlarda yüksek ölüm riski olan, kalp krizi, felç, diyabet ve böbrek gibi hastalıklarda, sıkça kahve tüketen kadınların ölüm riski, kahve tüketmeyenlere oranla daha azdır.

2.Vücudunuz glikozu (şekeri) daha iyi sindirir.

Bu teorinin arkasında yatan çalışmalara göre kahve içen insanların tip-2 diyabet hastalıklarına yakalanma oranı içmeyenlere oranla daha düşüktür.

 

3.Kalp yetmezliği riskiniz azalır.

Günde 1-2 bardak kahve içmek kalp yetmezliği riskini azaltabilir, kalp yetmezliği kalbin vücuda yeterli seviyede kanı pompalamakta zorluk çekmesi durumunda oluşan bir durumdur.

4.Parkinson hastalığına yakalanma riskiniz azalır.

Kafein sadece Parkinson hastalığına yakalanma riskinizi azaltmakla kalmaz aynı zamanda Parkinson hastalığına sahip bireylerin de vücut hareketlerini daha kolay kontrol edebilmesine olanak sağlar.

5.Karaciğeriniz size teşekkür edecek.

Hem normal hem de decaf kahvelerin karaciğeriniz üzerinde koruyucu etkisi vardır. Araştırmalar gösteriyor ki; kahve içenlerin içmeyenlere oranla karaciğer enzimlerinin daha nominal aralıkta olduğu görülmüştür.

6.DNA’nız daha güçlü olacak.

Dark roast kahve DNA sarmallarındaki kırılımları azaltma etkisine sahiptir. Bu kırılımlar doğal olarak oluşabilen durumlardır ancak hücreleriniz tarafından onarılmazsa kanser ve tümörlere sebep olabilirler.

  1. Bağırsak kanserine yakalanma riskinizi azaltır.

Her 23 kadından biri bağırsak kanseri riski taşır, ancak araştırmalara göre kahve içenlerin (decaf veya normal farketmeksizin) colorectal kansere yakalanma oranı %26 oranında düştüğü gözlemlenmiştir.

  1. Alzheimer hastalığı riskinizi azaltabilirsiniz.

Amerikan toplumunda Alzheimer hastalığına sahip bireylerin yaklaşık %66’sı kadınlardır. 2 bardak kahvedeki kafein miktarı bu hastalığa karşı kayda değer bir koruma sağlar. Araştırmalara göre günde 2-3 bardak kahve içen 65 yaş ve üstü kadınların demans hastalığına yakalanma ihtimali genele kıyasla daha düşüktür.

9.Felç geçirme riskiniz daha düşüktür.

Günde en az 1 bardak kahve içen kadınların daha düşük felç riski olduğu tespit edilmiştir. Felç riski kadınlarda dördüncü sıradaki ölüm sebebidir. (Kahve Dünyası)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu