GündemDünyadan HaberlerKöşe Yazıları

Bir Tv Fenomeni : Gerçek Kesit

Hepimiz televizyonda zap yaparken Flash Tv ye rastlamışızdır. Bal reklamı mı ararsın, Latif Doğan Küstüm Şov mu , yoksa halay çekenler mi ooo daha neler neler..

Eğlencelidir Flash Tv, moralin bozuksa ilaç gibi gelir. Çocukluğumdan beri Flash Tv ye bir merakım vardır. Çok içten, samimi, doğal gelir bana. Ama bir gün içindeki dizilerden birinin müptelası olacağıma asla inanmazdım. Evet Gerçek Kesit belki çoğunuz biliyorsunuzdur.90′ lı yıllarda yayın hayatına başlamış ve 2000′ li yılların ortalarına kadar aktif yayın hayatını sürdürmüş olan dizi bu gün de hala bir fiil eski bölümleri Flash Tv de her gün oynamaktadır. Amatör oyuncuların oynadığı ve çekimlerin amatör olduğu gerçek kesite çocukluğumdan beri hep ilgi duymuşumdur. Hatta bu merakım dizide oynayan ama adı sanı bilinmeyen sarı bıyık, beyaz çorap ,kaleci saçlı adam gibi isimlerle anılan oyuncuları araştırıp onlara ulaşmamı sağlamıştır.

Bu sayede çoğuyla sohbetim ve tanışıklığım olmuştur. 2000’e kadar Bursa’da çekilen dizi 2000 li yıllarda Istanbul’da çekimlerine devam etmiştir. Genellikle üniversite öğrencilerinin eğlenmek için izlediği gerçek kesit bir grup gencin müptelası olmuştur. Bu öyle bir sevgidir ki sosyal medyada gerçek kesit adına kurulmuş grup dizinin oyuncuları ve izleyicileri ile köprü kurmuştur. Gazetelerdeki 3.sayfa haberlerin canlandırmalarla anlatıldığı gerçek kesit Bir Tv Fenomeni olmuş, aynı zamanda Türk televizyon tarihinin kült yapımlardan biri olarak beyaz perdeye de çıkmıştır. Gerçek kesitin başrol oyuncusu ve aynı zamanda yaklaşık 250 bölümünün senaryo yazarı olarak bilinen Cahit Kaşıkçılar namı diğer Sarı Bıyık’ın senaryosu filme dönüşmüş ve ünlü yönetmen Onur Ünlü yönetmenliğinde “Gerçek Kesit Manyak’ beyaz perdedeki yerini Mart ayında almıştır.

Filmin kadrosu yine gerçek kesitin orjinal oyuncularından kuruludur. Çiçeği burnunda filmde gişenin düşük kalması ve Film eleştirmenlerinin eleştiri yağmuru gerçek kesit severleri üzerken, filmin senaristi Cahit Kaşıkçılar ise yaptıkları işin iyi anlaşılamadığını dile getirmiştir. Henüz izleyemesem de iyi bir gerçek kesit sever olarak filmi merak ediyorum ve emeği geçen herkesi kutluyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu