Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bir Yoğun Denetim Daha Geliyor

Bir Yoğun Denetim Daha Geliyor

 

İçişleri Bakanlığı SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN mottosu ile 11 Ağustos Salı günü yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde sahada Valilerin, Kaymakamların ve Muhtarlarında olacağı yoğun genel denetim gerçekleştirilmesi için genelge yayınladı.

 

Geçtiğimiz hafta uygulanan benzeri denetimde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da bizzat denetimlerde yer almıştı. İçişleri Bakanlığının 10.08.2020 tarihi ile yayınladığı genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulmasının, salgınla mücadelede başarı açısından büyük önem arz ettiği belirtildi.

 

İşte genelgede yer alan bazı ayrıntılar;

 

Denetimler Kesintisiz ve Sürekli Olacak

Koranavirüs salgınıyla mücadele amacıyla alınan tedbirler ile belirlenen kurallar noktasında, gerek işletme sahiplerinin ve hizmet sağlayıcıların gerekse vatandaşlarımızın bilinçlendirilmelerini ve tedbir/kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla denetimlerin kesintisiz ve süreklilik teşkil edecek şekilde gerçekleştirilecek.

 

Konu/Faaliyet Alanı Bazlı Olacak

Bu amaçla önümüzdeki on gün boyunca konu/faaliyet alanı bazlı olacak şekilde (belirlenecek günlerde tüm lokanta ve restoranların denetlenmesi, diğer gün toplu ulaşım araçlarının kontrol edilmesi gibi) sahada etkin denetim yapılacak.

 

Kalabalıklara Özellikle Dikkat Edilecek

Denetimlerde vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya gelebildikleri etkinlik (düğün, nişan, kına, sünnet düğünü, cenaze, taziye vb.) ve yerlerde (plajlar, cadde ve sokaklar, park alanları vb.) temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilecek.

 

Taziyelere İlişkin Alınan Önlemler Kontrol Edilecek

Vatandaşların toplu olarak bir arada bulunmasına sebep olduğu için 16.03.2020 tarihi itibariyle faaliyetleri durdurulan taziye evlerine ilişkin hem vatandaşlarımızın uyarılması hem de alınan bu önleme riayet edilip edilmediğinin denetlenmesi amacıyla bu konuda en doğru bilgi sahibi olan din görevlilerinin kolluk güçleri ile irtibatlandırılmasının sağlanacak.

Genelgenin Tümü İçin Burayı Tıklayabilirsiniz

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu