Gündem

BİRLİKTE MÜCADELE

Balıkesir Toplum ve Medya Merkezi Cemiyet Başkanı Semra Aman Akyürek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Akyürek, “Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamak, en önemli konu” dedi.

BTMM Cemiyet Başkanı Akyürek mesajında, ” Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılmasını; zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesini sağlamakla toplum olarak görevliyiz. Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin geleceğe daha güvenle bakabilmeleri için çözümler üreten bir anlayışı yaygın kılmak için çalışmalıyız. Bugüne kadar engelli bireylerimiz için yapılan tüm çalışmalar bir lütuf değil, uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak düşünülmelidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye davet ediyor ve yalnız değilsiniz yalnız değiliz diyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu