GündemKöşe Yazıları

Bitki Sularını Denedin Mi?

Bitki Sularını Denedin Mi?

Suyun hayatımızdaki önemi tartışılmaz. Vücudumuzun %60’ ı sudan oluşmaktadır. Bu nedenle sudan uzak kalma şansımız hiç yoktur. Su hayattır, hayatımız da sudur. Bu çok nettir. Elbette ki saf su içmek en sağlıklı olandır ancak bazen suyunuza katacağınız mevye, sebze ve hatta çiçek yaprakları ile de sudan daha farklı yönleriyle yararlanabilirsiniz. Peki hangi bitkileri suyumuza katalım, bir de tabii ki nasıl katalım? İşte sorumuzun cevabı.

İlk sırada elbette limonlu su yazmam gerekir ki bu en popüler olanıdır. Limonlu su en doğal detoks yöntemlerindendir. Suyumuza limon sıkmak ve her öğünden önce içmek gerçekten bağışıklığı destekleyecek, cildinizi güzelleştirecektir. Ayrıca limonlu su midenizi de rahatlatacaktır. Diğer bir su ise pirinç suyudur; evet yanlış okumadınız pirincin suyu. Parlak bir cilt, sağlıklı saçlar için denenmiş olan pirinç suyunun gerçekten başarılı olduğu gösterilmiştir. Ayrıca yorgun görünen ciltlerde de parlaklık sağladığı için tercih edilebilir. Pirinci suyla karıştırıp durulayın, sabah veya akşam için. Cilt ve saç yanında enerji olarak da olumlu bir fark hissedeceksiniz. Bir diğer önerim de suya rezene eklenmesidir. Özellikle adet sancılarında başarılı olan rezeneli su sindirim sorunlarında da size yardımcı olacaktır. Yine adet sancılarında zencefil suyu da çok başarılıdır. Elbette zencefil soğuk algınlığı ve sindirim problemlerinde de vücuda iyi bir destek vermektedir.

Eğer sivilce sorununuz varsa size naneli su tüketmenizi öneririm. Ayrıca naneli su solunum ve sindirim sorunlarınızı varsa onları da rahatlatacaktır. Bir diğer önerim ise benim hayranı olduğum gül suyudur. Gül suyunun o kadar çok faydası var ki size anlatamam. Taç yapraklı gül ile demlenmiş bir su saçınızı parlatır, yara izlerini hafifletir, sivilceleri azaltır. Ve cildinizi daha genç gösterir. Eminim hepinizin denediği bir suda salatalıklı sudur. Ferahlatıcı ve lezzetli olan bu su mide bulantısını hafifletir, cildinizi nemli tutar ve ciltteki kahverengi lekelerinizi azaltır. Bir diğer sivilce sakinleştiricide ballı sudur. Ballı suyu içerseniz; boğaz ağrısı, karın şişliğini rahatlatır, cildinizde sürerseniz de sivilcelerinizi iyileştirir.

Herkese bol şifalı günler dilerim…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu