“BİZ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

“BİZ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde Milli İrade Meydanı’nı dolduran Balıkesirliler, o hain darbe gecesi yaşadıklarını anlattılar. MERHABA’ya konuşan vatandaşlardan bazıları katılımı az bulursak, “Biz asla o günleri unutmadık, unutturmayacağız” dediler.

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü’nde yüzlerce Balıkesirli Milli İrade Meydanı’nı doldurdu. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimini asla unutmayacaklarını söyleyen vatandaşlar, milli birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu vurguladılar. Milli İrade Meydanı’ndaki kalabalığın çok daha fazla olması gerektiğini belirten vatandaşlar MERHABA’ya konuştular.

İsmail Baştürk: Ben 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi olduğu sırada Atatürk Parkı’nda çay içiyorduk. Bana telefon geldi. “Tayip’e darbe yapılıyor” dediler. Ben önce inanamadım. Sonra sosyal medyadan baktığımda gerçekten öyle olduğunu gördüm. Çocukları topladım eve bıraktım sonra Valiliğin önüne geldim. Çoluğumuzla, çocuğumuzla, gencimizle, yaşlımızla Milli İrade Meydanı’nı doldurduk. Allah bir daha öyle kötü günler yaşatmasın. Bizim için çok zor günlerdi. Çok şükür vatanımızı teslim etmedik. Kanımızın son damlasına kadar da sahip çıkacağız.

Aydın Gönültaş: Allah bize bir daha böyle kötü 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ülkemiz önemli bir yol ayrımından döndü. O gece ben evdeydim. Televizyon izlerken Cumhurbaşkanımız “Sokaklara Çıkın” dedi. Biz de sokaklara çıktık. Nöbeti hiç bırakmadık. İnşallah o kötü günleri bir daha yaşamayız.

Zafer Tekel: 15 Temmuz hain darbe girişimin yıl dönümünde Biz de Balıkesirliler olarak Milli İrade Meydanı’nı doldurduk. Balıkesir halkı vatanına sahip çıktı. Reisimize Allah uzun ömürler versin. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Meydanları dolduran tüm Balıkesirli hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum.

Fatma Demirözer: Milli İrade Meydanı’ndaki katılımı çok iyi bulmadım. Daha yüksek olabilirdi. Ama az olmuş sanki. İnsanlar unutmuş. Birkaç yıl önce yaşanan acıları çok çabuk unutmuşlar. Bu da üzüntü verici. Ben en azından bu meydanın çok kalabalık olmasını beklerdim. Ama beklentimin çok altında kaldı. Bir de belediye de çok özenmemiş. Çok az sayıda sandalye vardı. Vatandaşların çoğu ayakta kaldı. Saatlerce de beklemeyip gittiler.

Menşure Zorgör: Millet olarak en büyük zaafımız aslında herşeyi çok çabuk unutmaları. Ben istiyorum ki birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Hainlere fırsat vermeyelim. Bayrağımıza sahip çıkalım. Önemli bir beka meselesi var. Bu yıllarda zor günler geçiriyoruz. Devletimize sahip çıkalım. Fatma Kara

Menşure Sak: 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde alanları doldurduk. Bayrağımıza, ülkemize sahip çıktık. Bu da bizim için en büyük gurur diyebilirim. 15 Temmuz’a dair şiirlerim var. Gelecek nesillere o günleri unutturmamalıyız.