GündemDünyadan Haberler

Biz Bir Aileyiz, Biz Güzel Bir Aileyiz!

Ağaçların serin gölgeleri, yeşil çimenler ve cıvıl cıvıl gençler karşılıyor bizi. Biz kitap okuyacağız diyorlar. Meraklı bakışlarıyla birlikte tebessüm eden yüzleri karşılıyor bizi.

4 Nisan tarihinden bu yana sokağa çıkamayan 15-20 yaş arası gençler bugün ilk defa dört saatliğine dışarı çıkabilme mutluluğunu yaşadı. Koronavirüs salgını nedeniyle 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ardından bugün 15-20 yaş grubuna 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi. Saat 11.00’de başlayan izinle 15-20 yaş grubu sokağa çıktı. 15-20 yaş grubu gençler kimileri bisiklete binerken, kimileri de yürüyüş yaptı. Gençlerin maske taktığı ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü. T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ise Vali Yazıcı ile kitap okumak istediler.

KEMAN EŞLİĞİNDE KİTAP OKUDULAR

Öğrenciler izin gününde Vali Ersin Yazıcı ile valilik bahçesinde kitap okudular. Kitap okumayı seven, okumak için kendisine zaman ayıran ve müzik olmazsa olmazımdır diyen öğrenciler, Balıkesir Valiliği bahçesinde bir araya gelerek sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek müzik eşliğinde kitap okumanın keyfini sürdü.

Bir grup öğrenci BENGİ Projesi kapsamında kitap okumayı özlediklerini ifade ederek Vali Ersin Yazıcı ile kitap okuma isteklerini Vali Yazıcı’ya ilettiler. Vali Yazıcı öğrencilerin isteklerini geri çevirmeyerek valilik bahçesinde keman eşliğinde sosyal mesafe kurallarına uyarak zeytin, palmiye, çam, göknar, ladin ve akça ağaçları altında öğrencilerle birlikte kitap okudu. Keman eşliğinde gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Müziğin güçlü ve kulaklara hoş gelen tınılarıyla küçük bir konser sürpriziyle ve kitaplarla bütünleşen etkinlik gerek valilik çalışanları gerekse öğrenciler açısından renkli bir etkinlik olarak tamamlandı.

BU ZOR GÜNLERDE MORAL BULMAK İSTEDİK

T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri; herkesin kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemini vurgulayan bu etkinlikte aktif rol almaktan duydukları memnuniyeti ve bu zor günlerde hem moral bulmak hem de Vali Yazıcı ile kitap okudukları için unutulmayacak bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.

BİLİYORSUNUZ SİZLERİ ÇOK ÖZLEDİM

Vali Ersin Yazıcı ise öğrencilerin isteği karşısında çok duygulandığını ifade ederek, “Büyük mutluluk duydum. Biz bir aileyiz, biz güzel bir aileyiz. Biliyorsunuz sizleri çok özledim. En çok öğrencilerle birlikte kitap okumayı özledim. Kitap kokusundan keyif alır hale gelmek zorundayız. Sizlerin mutlulukla parıldayan gözleri bizler için en değerli hazinedir!” dedi.

BU CUMHURİYET’İN EVLATLARI DA BÜYÜK DÜŞÜNMELİDİR!

Gençlerden geleceği hayalleri ile tasarlamalarını isteyen Vali Yazıcı, “Hayaller en büyük zenginlik. Hayaller olmazsa bir yere varmak mümkün olmaz. Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır. Bir Vali olarak gençlere bol bol hayal kurmalarını istiyorum. Çünkü her şey bir kıvılcımla başlar. Hayallerimiz, bize büyük başarılara imza attıracak ilk kıvılcımlardır. Bu kıvılcımları sürekli körüklemeliyiz. Sabırlı olmalıyız. Ben hep derim, Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Bu Cumhuriyet’in evlatları da büyük düşünmelidir.” şeklinde konuştu.

DESTEK İÇİN YANINIZDAYIZ

Gençlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı, “Bizler gençlerimizi seviyoruz, her zaman gençlerimizin yanındayız. Devlet olarak, tüm imkânlarımızla gençlerimizin yanında olacağımızı, kendilerine her türlü desteği vereceğimizi bir kez daha ifade ediyorum.”dedi.

EN ETKİLİ YOL, TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ

Vali Ersin Yazıcı, yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınıyla mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verirken, gençlere de tavsiyelerde bulundu.

Salgından kurtulmanın en etkili yolun tedbirleri bırakmamak olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, “Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemli. Ekip ve ekipman konusunda iyi durumdayız. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere herkes 7/24 özveriyle çalışıyor. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rehavete kapılmadan tüm tedbirleri sıkı bir şekilde uygulanması için çalıştıklarını belirten Vali Yazıcı, koronavirüs salgınına karşı çalışmaların büyük bir titizlikle devam ettiğini açıkladı.

Daha sonra gençlere söz veren ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Vali Yazıcı, gençlere ortaya koydukları başarılı çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu