GündemEkonomiSiyaset

BİZ TL KULLANIYORUZ DOLAR OLSA BOZDURURDUK

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın dolar bozdurması ile ilgili Milletvekili Fikret Şahin’den karşı atak geldi. Bizde dolar yok olsa bozdururduk diyerek gönderme yapan Vekil Şahin, “ biz Türk Lirası kullanıyoruz” dedi.

Ekonomik krizin ülkenin gündemi olduğunu söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, ‘Bu zorlu sürecin altından birlik ve beraberlik içinde kalkabiliriz’ dedi. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın dolar bozdurma eylemine de gönderme yapan Şahin, ‘Biz de dolar olsa biz de bozdururduk, ama TL’mize güveniyoruz’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, dövizin hızla yükselmesi ve ülkemizdeki ekonomik gidişat ile ilgili CHP Balıkesir İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ekonominin düzenli bir seyre girmesi için acil önlemler alınması gerektiğini söyleyen Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13 maddelik önlem paketini açıkladı. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın ‘Dolar bozdurma eylemlerini’ desteklediklerini söyleyen Vekil Şahin, ‘Biz Türk Lirası kullanıyoruz. Dolarımız olsa biz de bozdururduk. Ama gerçekten tüm dolarlarını bozdurdularsa onları da tebrik ederim’ dedi.

‘’TAKDİRLE KARŞILIYORUM’’

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın dolar bozdurma eylemini takdirle karşıladığını söyleyen Şahin, ‘‘AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı’nın dolar bozdurma eylemleri olumlu bir gelişmedir. Sonuç itibariyle ülkenin dövize ihtiyacı var. Bu da bize gösteriyor ki döviz ve paranın kimlerde olduğu belli. Keşke bizim de elimizde dövizimiz elimizde olsaydı ülke ekonomisine katkıda bulunsaydık. Bizde maalesef döviz olmadığı için böyle bir katkıyı sunamıyoruz. Arkadaşlar olumlu bir adım atmıştır. Ben takdirle karşılıyorum. Bu sayede dövizlerin de kimde olduğunu görmüş olduk bu sayede’ ifadelerini kullandı.

‘’TUTARLI VE İSTİKRARLI POLİTİKA İZLENMELİ’’

İktidarın acil önlem planlarını devreye sokması gerektiğini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, ‘Ülkede büyük bir ekonomik kriz vardır ve gün geçtikçe bu tablo daha da ağırlaşmaktadır. Ve bir an önce gereken tedbirleri gecikmeksizin almak durumuyla karşı karşıyayız. Çözüm için sağlıklı bir süreci yaşama geçirmenin ilk koşulu, sorunu yaşayan kesimlerle bir araya gelmek ve onların yaşadıkları sorunlarını dinlemek ve çözüm yollarını birlikte araştırmak olmalıdır. Bu aşamada iktidar da kararlı ve tutarlı politikalar izlemek zorundadır. Bu amaçla; Ülkeyi yönetenlerin ilk yapması gereken iş süratle ekonomik ve sosyal konseyi toplamasıdır ve TBMM olağanüstü toplantıya çağırmasıdır. 3 ayda bir toplaması gereken Ekonomik ve Sosyal konsey en son 5 Şubat 2009’da toplanmıştır. Şu an 2018 yılındayız ve konsey 9 yıldır toplanmamıştır. Tutarlı ve istikrarlı bir Dış Politika’da ekonomik stabilite ve istikrar için önemlidir’ ifadelerini kullandı.

‘’LİYAKAT SİSTEMİ YENİDEN İNŞA EDİLMELİ’’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm önerilerini açıklayan Şahin şu ifadeleri kullandı; ‘Devlette liyakat sistemini yeniden inşa etmek zorundayız. Hukukun üstünlüğü elzemdir. Merkez Bankası’nın bağımsızlığı en önemli etkenlerden. Akılcı bir sıcak para yöntemine geçmemiz gerekiyor. Kamu ihale yasasının mutlaka değişmesi gerekiyor. Sayıştay ihtiyacı olduğu şekilde yetkilendirilmeli. Bütçe dışı uygulamalardan vazgeçilmeli. Tutarlı ve istikrarlı bir dış politikaya ihtiyaç var. Kontrolsüz borçlanmalardan vazgeçilmeli. Üretimi önceleyen bir ekonomik planlama yapılmalı. Kamuda israftan vazgeçilmeli, tasarruf tedbirleri alınmalı. Bu saydığımız tedbirlerin bir an önce alınması Ülkemizin ekonomisi ve Geleceği için hayati öneme sahiptir’’

‘’HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ’’

Ekonomik krizden ancak güç birliği yapılarak çıkılabileceğini söyleyen Şahin, ‘’Türkiye’nin Demokratikleşmesi, Sayıştay’ın güçlenmesi gibi pek çok yasal düzenlemelere Cumhuriyet Halk Partisi olarak türlü desteği vereceğiz ve takipçisi olacağız. Yasa tekliflerini milletvekilleri olarak bizler vereceğiz. Bu tekliflerin krizden çıkma yolunda bir uzlaşmayla parlamentoda görüşülmesi bizim en büyük arzumuz. Bunun ilk adımı TBMM’nin bir an önce toplanmasıdır. Her türlü katkıyı vermeye hazırız’’ ifadelerini kullandı.

SARI ‘’TÜRK LİRAMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ’’

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ‘’Dövize kimlerin sahip olduğu çok net olarak ortada. Cumhuriyetin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi halkçı bir partidir. Biz hem milli değerlerimize hem toplumsal değerlerimize, halkımıza ve ülkemize sahip çıkıyoruz. Döviz üzerinden birikim yapanlara, döviz üzerinden yatırım yapmayı düşünenlerin de siyasi anlayışlarını ortaya koyuyor. Ellerinde eğer döviz varsa tabi ki bozdurma süreçlerini destekliyoruz. Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak da kendi Türk liramızdan gurur duyuyoruz. Her zaman da ticari faaliyetlerimizde kendi paramızı kullanıyoruz’’ ifadelerini kullandı. Nihan Merve Yılmaz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu