ÇocukçaEğitimGündem

BİZİ MUTLU EDEN GEÇMİŞİMİZ…

*Ali Hikmetpaşa İlkokulu’muzun öğrencileri neler düşünüyor ve okullarında neler yapıyor sorduk öğrendik. Farklı okullarda ki öğrencilerimize de köprü olan Çocukça Sayfamızda hep birlikte güzellikleri paylaşalım istedik. Okumaya Var mısınız? Haydi öyleyse

Dsc1322
*Ali Hikmet Paşa İlkokulunda geçtiğimiz hafta okulumuza bir nebze katkı olsun isteyen öğrenci ve veliler kermes düzenledi. Düzenlenen kermes şenlik havasında geçti. Öyle ki; öğrenciler öğretmenlerinin öğrettiği o güzel oyunlarımız olan halk oyunlarını sergiledi. Oyun oynarken hissettiklerini ve Halk oyununa dair düşüncelerini paylaştılar.

Dsc1348
*Kültürümüzün ayrılmaz parçası halk oyunları miniklerin yorumlaması ile birkez daha hayat buldu. Okullarının kermesinde halk oyunları oynayan minikler izleyenlerden tam not alırken geçirilen güzel gün akıllarda kaldı.

Elif Nur Tiryaki: Ben halk oyunları oynamayı çok seviyorum. Okulumuzda öğretmenimiz bizi çalıştırdı. Arkadaşlarımla birlikte çok güzel bir gösteri sunmuş olduk. Ailelerimiz de bizi izlediği için ben çok mutlu oldum. Ailemizin de bizim öğrendiklerimizi görmesi hoşuma gidiyor. Bugün çok sevinçliyim. Bir değişik gün oldu.

Rana Varoğlu: Okulumuzun kermesi toplu taşıma merkezinde oldu. Çok güzel bir gün oldu bizim için. Biz de halk oyunları gösterisi yaptık. Folklor oynamak Çok güzel bir duygu. Ben kendimi daha iyi hissettim. İllerde de halk oyunları oynamayı çok isterim. Belki de öğretmeni olurum.

Hanife Bayrak: Öğretmenimiz Halk oyunlar için Kültürümüzün önemli bir parçası diyor.Ben kültürümüzün önemli bir parçasını yaşatıyoruz diye düşünüyorum.Hem çok güzel bir oyu öçğreniyoruz hemde oyunu oynayarak insanlara izletiyoruz Bu çok güzel ve beni mutlu eden bir şey. Ben halk oyunları oynamayı çok seviyorum. Arkadaşlarımla birliktede zaman geçirmiş oluyorum buda çok güzel.

Ecrin Balkan: Halk oyunlarını çok eğlenceli buluyorum. Sıradan değil. Ben halk oyunları oynamayı çok seviyorum. Hatta kültürümü tanıttığımı düşünüyorum be nbunun için gurur duyuyorum. Ailemiz bizi izledi. Kermeste çok mutlu olduk. Harika bir gösteri sunduk.Ailemde çok beğendi.Mutluyum.

Ceyda Öreş: Bende arkadaşım gibi düşünüyorum. Halk oyunları oynamak çok güzel. Farklı yani.Çünkü hem kültürümüzü tanıtıyoruz hem de arkadaşlarımızla çok güzel zaman geçiriyoruz. O nedenle ben de Halk oyunlarında oynayabildiğim için çok mutluyum.

Zeynep Dalgıç: Okulumuzun toplu taşıma merkezinde yaptığı kermeste biz de arkadaşlarımla birlikte halk oyunları oynadık. Çok eğlenceli ve güzel vakit geçirdik. O yüzden ben ilerde de halk oyunları oynamak isterim.

Hatice Demirci: Ben halk oyunları oynamayı çok seviyorum. Çünkü arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmek ve böyle güzel bir gösteri sunmak çok keyifliydi. Aynısını tekrar yaşamak isterim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu