GündemEkonomi

“BİZİ SEFALETE SÜRÜKLÜYORLAR”

Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilciliği tarafından Alihikmetpaşa Meydanı’nda hükümetin emekliye ve memura zam teklifi ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Musa Bilal, “Bu zam teklifi bizi sefalete sürüklüyor” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel merkezi tarafından alınan karar neticesinde 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. Hükümetin memura ve emekliye yaptığı zam teklifi ile ilgili konuşan Balıkesir Kamu Sen İl Temsilcisi Musa Bilal, “420 bin üyemizle, haklarımız için yapılacak her türlü mücadeleye yasal sınırlar içinde olmak kaydıyla desteğe hazır olduğumuzu buradan bir kere daha ilan ediyoruz. Bizim mangal gibi yüreğimiz, çelik gibi bileğimiz, hiç kimseye teslim etmediğimiz hür irademiz var. Bütçe onların, meydanlar bizimdir” ifadelerini kullandı.

Dsc0696

“BİZLERİ SEFALETE SÜRÜKLÜYORLAR”

Artan enflasyon rakamları ve verilen zam oranının birbiriyle örtüşmediğini söyleyen Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Musa Bilal, “Geçtiğimiz yıl gerçekleşen resmi enflasyon %20,3 oldu. 4 kişilik ailenin vaz geçemeyeceği, zorunlu harcama tutarı 1032 lira artarken memur maaşlarına koca bir yıl için toplam 441 lira zam yapıldı. TÜİK’in açıklamasına göre yalnızca kiraya son bir yıl içinde gelen zam 100 lira. Ailenin aylık gıda harcamasına gelen zam ortalama 197 lira.Doğalgaza bir yıl içinde gelen zam %18,6.Elektriğe %34,8 zam yapılmış. Mutfak yangın yerine dönmüş, memurun, emeklinin bütçesi tarumar olmuş. Hem resmi rakamlar hem de yaptığımız hesaplar, memur ve emeklinin alım gücünün düştüğünü gösteriyor. Hükümet, enflasyon hedefinin bile altında zam teklif ederek resmen bizleri sefalete sürüklüyor” ifadelerini kullandı.

“TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ NORMAL SEYRİNDE İLERLEMİYOR”

Toplu sözleşme görüşmelerinin normal seyrinde ilerlemediğini söyleyen Başkan Bilal, “Biz, toplu sözleşmenin başından beri hep “Hedef enflasyona endeksli maaş zammından vaz geçin” dedik. Ama bu konuda bile bizi yanlış anladılar. Biz “Enflasyonun üzerinde zam yapın, refah artışı sağlayın” dedik. Onlar, enflasyon hedefinin de altında teklif ettiler. Biz refah istedik; onlar sefalet önerdi. Biz, ekonomik kurtuluş istedik; onlar, “Esarete devam” dedi. Toplu sözleşme görüşmeleri normal seyrinde ilerlemiyor! Neden yetkili konfederasyon hiç olmazsa bu konularla ilgili müzakereden imtina etmektedir?” dedi.

Dsc0662

“BİZ GÜCÜMÜZÜ ÜRETİMDEN ALIYORUZ”

Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Musa Bilal, “Gelin bir memur paketi hazırlayalım ve bu saydığım konuları 1 Ekim’de TBMM gündemine getirerek memurların yaralarını saralım.Bizim üretimden gelen gücümüz var. Bizim birlikteliğimizden gelen gücümüz var. Kamu görevlileri ve emeklilerle adeta alay edenlere verilecek güçlü bir cevabımız elbette vardır.Milyonlarca dar ve sabit gelirliyi enflasyona ezdirecek bu yaklaşımı kabul etmiyor, bu teklifi yok sayıyoruz. Kamu işveren tarafından tez zamanda mali ve diğer taleplerimizi içeren yeni bir teklif paketi sunmasını istiyoruz. “Eylem kültürümüz var” diyenleri de bu kültürlerini bir kere olsun memur ve emekliler için hayata geçirmeye davet ediyor, alanlara bekliyoruz” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu