GündemSiyaset

“Bizim Derdimiz Halkımız”

“Bizim Derdimiz Halkımız”

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, kentteki engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Yapılan basın toplantısında Engelli Komisyonu Başkanı Birol Işık ve Edremit İlçe Başkanı Deniz Onur Özcan da açıklama yaptı.

 

‘’ AK PARTİ HALKTAN KOPUK ‘’

Ak Parti’nin belediye anlayışının halktan kopuk olduğunu belirten Serkan Sarı, yıllar geçmiş olmasına rağmen Ak Parti’nin temel sorunlarına çözüm üretemediğini söyledi. 21 Haziran’ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu talep ettiklerini belirten Serkan Sarı, randevuya hiçbir dönüş olmadığını dile getirdi.

‘’BİZİM DERDİMİZ HALKIMIZ’’

Konuşmasında ‘’Bizim derdimiz halkımız, vatandaşımız’’ diyen Serkan Sarı : ‘’ Büyükşehir Belediye başkanı sadece göz boyamaktan ileriye gitmeyen bir hizmet anlayışıyla çalışıyor. Edremit bölgesi en fazla yatırım yaptığını iddia ettiği bölge ve ilçe.  Ama görüyoruz ki Edremit’te sahilde yürüyüş bandının ötesine geçmeyen bir hizmet var.’’ diyerek Ak Parti’nin hizmet anlayışından bahsetti.

‘’ 20 İLÇE ÇÖZÜM BEKLİYOR’’

Serkan Sarı konuşmasının devamında : ‘’ Sadece göz boyamak için çalışan bir Büyükşehir Belediyesi, her yeri satan, kredi borcuna batıran ve sonunda bir  şey üretemeyen  anlayışla karşı karşıyayız. Sadece Edremit’in değil 20 ilçemizin çözüm bekleyen sorunları var. Bugün Edremit bölgemize, denizdeki kirlilik her geçen gün artmakta. Kanalizasyon altyapı yetersizliğini  yıllardır gündeme taşıyor olmamıza rağmen bahane üretmekten başka bir şey yapamayan bir belediye anlayışı ile karşı karşıyayız.’’ dedi.

 

Dsc 0023

 

BU ÇAĞDA SU KESİNTİSİ YAŞIYORUIZ

Su kesintilerinin olduğunu söyleyen Serkan Sarı ‘’ Su kesintileri yaşayan bölgelerimiz Burhaniye,Edremit körfezde birçok noktada hala daha bu çağda  su kesintisi yaşıyoruz. Hala daha evindeki kanalizasyonu vidanjörle çektirmek zorunda kalan vatandaşımız var ve bugün daha da önemlisi engelli vatandaşlarımızın yaşama tutunabilmesi için gerekli olan çözümleri üretebilecek konulara bile çözüm üretmeyen bir anlayış var . ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ BÜTÜNCÜL BİR PLANLAMA YAPILMIYOR ‘’

Bütüncül bir plan yapılmadığını vurgulayan Serkan Sarı : ‘’ Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz engelli vatandaşlarımızın taleplerine  kulaklarını tıkamasın. Kısa zamanda bu sorunları çözmesini talep ediyoruz. Bugün 20 ilçemizde engelli vatandaşlarımız sokağa çıktığında ne yazık ki sağlıklı bir ulaşım imkanı dahi yaşayamıyorlar.  Yer yer bölgesel kısa alanlı çözümler üreterek bütüncül planlama yapmaksızın sadece noktasal çözümler üreterek gazetelere verilen fotoğraflarla  bir çözüm üretmiş algısı yaratmaya çalışıyor. Ama ne yazık ki bütüncül bir çözüm üretilemiyor.’’  diyerek  Belediye Başkanı Yücel Yılma’ çağrıda bulundu.

İLÇE BAŞKANI DENİZ ONUR ÖZCAN DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Yapılan toplantıda İlçe Başkanı Deniz Onuz Özcan’da değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı açıklamada topladıkları 5 bin 500 imzayı teslim etmek için geldiklerini söyleyen Deniz Onur Özcan ,bin 800  engelli vatandaşın  bulunduğu bölgede  yaz sezonunda denize gitmek isteyen vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirtti.

 

Dsc 0032

 

‘’ BİZ HALKIMIZIN YANINDAYIZ ‘’

21 Temmuz’ da Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan randevu talep ettiklerini ancak dönüş olmadığını aktaran Deniz Onur Özcan konuşmasının devamında : ‘’. Biz komisyonumuz ve üyelerimizle beraber engelli vatandaşlarımızın sorunlarına değinmek için kampanya başlattık. Tabi burada ilginç olan biz imza kampanyasını başlatırken büyükşehir belediyesi bir çalışma yapmaya çalıştı ama vatandaşın talep ettiği şekilde değil normal düz rampa yaptılar. Bizim talebimiz bu değil.. Biz halkımızın yanındayız buradan yetkisi olan büyükşehir belediye yetkililerini bu imzaya karşılık vatandaşımızın taleplerine duyarsız olmamaya   çağırıyoruz. Bunun dışında herkes için engelsiz bir hayat diliyoruz.’’ dedi.

‘’ ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ HİÇ DİNLENMEMİŞ’’

Basın toplantısında engelli vatandaşların hiç dinlenmediğini söyleyen Birol Işık : ‘’ Gelen en büyük sorunlardan bir tanesi engelli maaşlarının kesildiği engelli bakım paralarını alamadıkları. Bir sonraki engelli raporunda sürekli raporlarının düştüğünü ve bu yüzden mağdur olduklarını gördük. Engelli vatandaşlarımız hiç dinlenmemiş. Hepimiz engelli adayıyız. Örneğin bir genç  kızımız köye gittiğimizde annesi kızı eve kilitleyip tarlaya gidiyormuş. Kendisi için sponsor aradık akülü araba almak için. 15 gün sonra gittiğimizde kızımızı köydeki etkinlikte akülü arabayla gezerken gördük .Bizim sosyal parti anlayışı olarak vatandaşımızın sorunlarını çözmek. ‘’ ifadelerine yer verdi

‘’ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ ‘’

Bülent Işık konuşmasının devamında : ‘’ Her aileden çıkarken sorunlarını dinliyoruz. Bize birçok arkadaşımız sahilde yaşıyoruz ama denizden yararlanamadıklarını beyan etti. Onlar için imza kampanyası başlattık. Bize imza toplarken zaten Büyükşehir imza topladı siz neden topluyorsunuz dediler.  Ancak yapılan rampa hayatı daha çok zorlaştırıyordu. Bu insanların sorunlarına devletin çözüm üretemediğini gördük. Biz kendi imkanlarımızla yaklaşık 25 hasta arabası 2 akülü araba verebildik. 100-150 aileye de gıda yardımı yaptık. Ama yetiyor mu yetmiyor. Kayıt ettiğimiz engelli hanesi 1800 ü geçti . Devlet değil onlara yardım etmek daha önce verdikleri aylıkları da kesti. Çok üzüldük. İnşallah bunları çözeceğiz.’’ dedi.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu