BM Güvenlik Kurulu'ndan Gazze İçin Acil Toplantı

Birleşmiş Arap Emirlikleri (BAE), BM Güvenlik Kurulu acil toplantısında Gazze’ye insani yardımın gerçekleştirilebilmesi için "düşmanlıkların geçici olarak durdurulması” konusunda çözüm arayacak.

BM Güvenlik Kurulu'ndan Gazze İçin Acil Toplantı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’ndan duyuru geldi. Gelen duyuruda, dün İsrail’in Gazze’ye yönelik kara işgaline ilişkin acil bir toplantı yapacağını bildirdi. Ardından, BM Güvenlik Kurulu’nda insani yardımın gerçekleştirilebilmesi için “düşmanlıkların geçici olarak durdurulması” gerektiği vurgulandı.

“sürekli insani ateşkes”

Acil durum toplantısı, cuma günü Ürdün tarafından sunulan ve Gazze’de “sürekli insani ateşkes” çağrısı yapan, 120 ülkenin “evet” oyu kullandığı Birleşmiş Milletler kararının ardından gerçekleşecek.

BM Güvenlik Kurulu'ndan Gazze İçin Acil Toplantı
Bm Güvenlik Kurulu’Ndan Gazze İçin Acil Toplantı

Cuma günü 14 ülke “hayır” demişti

BM Genel Kurulu’nda cuma günü yapılan oylamada bölgede ateşkes sağlanmasına yönelik Ürdün’ün hazırladığı ve 47 BM üyesi ülke tarafından desteklenen ateşkesle ilgili karar tasarısı 120 kabul, 14 ret ve 45 çekimser oy ile BM Genel Kurulu’nda kabul edilmişti. İHA’nın edindiği bilgiye göre öte yandan, ABD, bu ayın başında yapılan BM Güvenlik Kurulu’nda insani yardım için çatışmalara ara verilmesi çağrısında bulunan karar taslağını veto etmişti.

Siyasetin Gözü Filistin’de//
Gündem israil toplantı türkiye genel kurul gazze filistin bm katliam "sürekli insani ateşkes" Birleşmiş Arap Emirlikleri