Gündem

BOHEMYA’NIN BAŞKENTİ PRAG

Doğu Avrupa’nın kalbi , Altın Kent , nam-ı diğer Prag , ortaçağdan kalma gotik binalarıyla ve her daim canlı ruhuyla büyüleyici atmosfere sahip bir başkent . Dünyaca ünlü Çek yazar F. Kafka’nın uzun yıllar boyunca yaşadığı bu şehir , genellikle puslu olan havasıyla ve bohem tarzıyla da onun karamsar mizacına yaraşır nitelikte.

Eski Kent Meydanı (Astronomik Saat Kulesi ,Tyn Kilisesi , mimari harikası belediye binası gibi pek çok ünlü yapı burada bulunur)  , Dans Eden Ev , Vaclav Meydanı ,Barut Kulesi ,  dev Ulusal Kütüphane ziyaretçilerin bu şehirdeki uğrak noktalarından . Vlatava Nehri , eski şehri ,Karl Köprüsü aracılığıyla , diğer yakadaki güzelliklere ; Dünya’nın en dar sokağına , Kafka Müzesine , Petrin Gözlem Kulesine , Lennon Duvarına , ortaçağdan kalma sokaklarıyla masalsı Prag Kalesine , kale yakınlarında bulunan dev St.Vitus Katedraline  ve güzel bahçeli Valdštejnský Sarayı ‘na bağlar.

Şehrin gotik havasını daha iyi kavramak için mutlaka Old Town ve çevresi bir de akşam , hava karardıktan sonra gezilmeli. Dawn Charles Bridge Prague Czech Republic Main

Prag, müzeler açısından oldukça zengin bir şehir. Oyuncak , çikolata , işkence, kukla .. Akla hayale gelmedik herşeyin müzesi var burada. Hal böyle olunca da şehrin bu tarz nimetlerinden yararlanmak farz oluyor.

Ayrıca Marionette denen el yapımı ipli kuklaların diyarı da yine Prag’dır. Hatta burada bir Ulusal Kukla Tiyatrosu bile bulunmakta.

Gece hayatıyla da oldukça ünlü olan bu şehirde , sakin bir gece geçirmek isteyenlere benim tavsiyem Crystal Bar’ın enfes kokteylleri olacak . Kristal Bohemya bardaklarında gelen kokteyllerin sunumu da son derece göze hitap eden cinsten.

Karlovy Lazne bölgesinde bulunan Ice Bar da alışıldık barların aksine son derece enteresan bir atmosfere sahip . Barın iç cephesi komple buzla kaplı olduğundan sıkı sıkı giyinip gitmekte fayda var . Çek’lerin ünlü likörü Becherovka burada buzlarınızın çözülmesine bir nebze yardımcı olacaktır.

Buz demişken , Buz Hokeyinde de son derece başarılı olan Çek Hokey Takımlarının Zimni Stadion’lardaki maçlarını izlemeniz de şiddetle tavsiye edilir .

Prag’ın güzelliğini ve insanda bıraktığı bambaşka hisleri anlatmaya maalesef kelimeler yetmiyor. Anlatılmaz yaşanır cinsten kendine has güzellikleriyle Prag , tüm övgüleri hakediyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu