Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Polis Bombalı Saldırganı Yakalandı

Polis Bombalı Saldırganı 10 saat’te Yakaladı

İstanbul’da bombalı saldırı oldu. Saldırıyı kadın terörist yaptı.

Saldırı İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Polis saldırganı 10 saatte yakaladı.  Bombayı bırakan Suriye uyruklu bir kadın. Ahlam Albashır isimli terörist, PKK/YPG bağlantısını itiraf etti. Ekipler saldırganın evinde yakalanma anının görüntüleri paylaştı.

Polisler, İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı terör saldırısıyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Polis ekipleri, teröristi yakalamak için operasyon düzenledi. Kadın bombayı bıraktı. Gözaltına alındı. Polis operasyona ilişkin görüntüleri yayımladı.

Yyyy

Polis Bin 200 güvenlik kamerasını inceledi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı.  Çalışmalar sırasında, güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntüler üzerinden şüphelinin eşkalini tespit etti. Bombayı koyan şüpheli kadının geliş gidiş güzergahını inceledi. Ekipler Bin 200 güvenlik kamerasını inceledi. Polis, Teröristle irtibatlı  21 adrese operasyon düzenledi.

46 şüpheli gözaltında

Yapılan operasyonda, olayla ilgili 46 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edildi. Belirlenen adrese yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli terörist yakalandı.https://gazetemerhaba.com/istiklal-caddesinde-patlama/ Polis ekipleri evde özel eğitimli köpekler eşliğinde arama yaptı. Evde bir tabanca ve mermiler ile çok miktarda döviz altın ve Türk lirası ele geçirildi.

 

01 1

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlip üzerinden ülkeye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söyledi.https://gazetemerhaba.com/istiklalde-saldiri-bombayi-birakan-gozaltina-alindi/

Bombalı eylem talimatı Ayn El Arab’dan 

Terörist, PKK terör örgütünün Ayn El Arab merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını itiraf etti.  Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu