GündemSiyaset

BOR KİMİN!

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Türkiye’nin stratejik ürünü bor madeninin tehlikede olduğunu söyledi.

“Bunu defalarca dile getirdik. İktidarın gizli ajandasında bor madeninin kayıtsız şartsız elden çıkarılması var. Yıllarca özelleştirmek için çabaladılar. Direndik. Başaramadılar. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Eti Maden)’i Varlık Fonu’na devrettiklerinde yine söyledik. Beyhude çaba içindeler. Bor halkındır, halkın kalacak” dedi.

CHP’li Ahmet Akın, Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle 1935 yılında kurulan Etibank’ın, 1998’de Eti Holding A.Ş’ye ve sonrasında da Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne dönüştürüldüğünü, Eti Maden’in 2840 sayılı kanun hükümleriyle bor ve bor ürünlerini üretme, işletme ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ifade etti. Ahmet Akın, hafta başında Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) “satışa çıkarıldı” yorumlarına neden olan SPK tebliğindeki değişikliğe dikkat çekerek, “Bor madeni milli zenginliğimiz tehlikeye atılmıştır” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu