GündemÇocukça

BRAGA’DAN SELAM VAR

Sevgili Gençler  bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızın konuğu İvrindi Korucu Şehit Bülent Emen Çok Programlı Lisesi öğrencileri oldu. Erasmus+Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Portekiz’in Braga şehrine giden öğrenciler oradaki maceralarını anlattılar.

 

Whatsapp Image 2019 04 26 At 13.55.53

İvrindi Korucu Şehit Bülent Emen Çok Programlı Anadolu Lisesinin Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Portekiz Braga’da yürüttükleri  “Geleceğimizin Teminatı Çocuk Gelişimcisi Adayları Avrupa da” projesi 14-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Portekiz Braga şehrinde Centro Social da Paróquia de São José de São Lazaro kurumunun Anaokulunda etkin bir şekilde staj faaliyetine katılan 6 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencisi ve 1 refakatçi öğretmen hafta sonu ve staj faaliyeti dışında Portekiz de kültürel gezilere katıldılar. Kültürel geziler kapsamında Porto şehri, Braga şehri, Barcelos ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı da buldular. Geziler esnasında Kahramanmaraş’tan bir Türk grup ile Fransa Guyanasından proje için gelen farklı kültürden öğrencilerle de tanışma imkanı yakaladılar. Öğrencilerin başarılı bir gezi geçirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Yusuf Çetin; “Türkiye Ulusal Ajansına öğrencilerimize farklı eğitim ortamları ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

Whatsapp Image 2019 04 26 At 13.55.56 1

Serkan Erkal: Biz Braga’da çok güzel zaman geçirdik. Farklı kültürlerden insanlarl tanışma şansımız oldu. Birlikte çok eğlendik. Aldığımız eğitimlerle birlikte farklı bir açıdan bakmaya başladık. Mesleğimize ve eğitim hayatımıza çok faydalı olan bilgiler edindik. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Eğlenceli ve öğretici bir gezinin ardından ülkemize döndük.

Cemile Muslu: Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Portekiz Braga’ya gittik. Orada çok verimli zaman geçirdik. Arkadaşlarımızla birlikte Centro Social da Paróquia de São José de São Lazaro kurumunun Anaokulunda etkin bir şekilde staj faaliyetine katıldık. Orada öğrenme metotlarını ve çalışma koşullarını yakından gördük.

Fatma Alagöz: Kültürel geziler kapsamında Porto şehri, Braga şehri, Barcelos ilçesinin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı yakaladık. Portekiz’de çok güzel zaman geçirdik. Bizim için unutulmaz anılar oldu. Hayatımız boyunca hatırlayacağız. Kahramanmaraş’tan da gelen arkadaşlarımız vardı. Orada çok güzel zaman geçirdik. Bize bu fırsatı veren öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.

Burcu Hana: Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında Portekiz Braga’ya gittik. Orada arkadaşlarım ve öğretmenlerimle çok güzel zaman geçirdik. Ben çok mutlu oldum. Hayatımız boyunca unutamayacağımız anılarımız oldu. Çok fazla güzel bilgi öğrendik. Unutamayacağımız anılar biriktirdik.

Tunahan Koz: Okul Müdürümüz ve arkadaşlarımla birlikte Portekiz’in Braga şehrine gittik. Orada çok güzel zaman geçirdik. İlk defa uçağa bindik. Çok eğlenceli ve güzeldi. Asla unutamayacağımız anılar biriktirdik. Stajımız çok güzel geçti. Hep yurtdışına gitmeyi hayal ederdim. Bu gerçekleştiği için çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu