GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Brüksel’de Balıkesir Konuşuldu

Brüksel’de Balıkesir Konuşuldu

 

İnter media Bruxselles yayınları ve Balıkesir B.MERHABA Gazetesi işbirliği ile Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bir panel düzenlendi. Programda, Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi ve Balıkesir özel otumu gerçekleşti.

 

20220722 152546

 

15 TEMMUZ VE ANADOLU MEDYASI

Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Yusuf Cinal’ın yaptığı programda, Anadolu  Medyası ve Demokrasi konusunda; AYD Başkanı Sinan Burhan, Anadolu medyasının önemi ve 15 Temmuz reflekslerine dikkat çekti.

BALIKESİR BRÜKSEL’DE TANITILDI

MERHABA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in konuşmacı olarak yer aldığı programda Akyürek Balıkesir’i anlattı. Coğrafi işaret taşıyan Balıkesir kuzusu, Balıkesir peynirleri ve Balıkesir pullusu ile birlikte eşsiz doğa ve turizm vurgusu yaptı.

 

Img 20220722 Wa0014

 

Coğrafi İşaret Taşıyan Balıkesir Kuzusu

Gazeteci Yazar Kamil Akyürek sunumunda şu bilgileri verdi: Türkiye’de ilk kez ve halen tek olmak üzere ‘balıkesir Kuzu Eti’ Coğrafi İşareti Balıkesir’e kazandırıldı. Girişim Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilirken şehrin tüm bileşenleri ortak çağrı ve birliktelik içinde “Tarım Ve Hayvancılığın Şehri Balıkesir dir” dedi. İvrindi’de üreticilerin kıvırcık kuzusunun lezzeti tek ve üretimdeki heyecanı kırsalın her daim güçlü sesi olarak öne çıkmıştır”dedi.

 

Img 20220722 Wa0000

 

Balıkesir Pullusu Dikkat Çekti

Coğrafi işaret demek yerelin dünya ile buluşması demek. Balıkesir MERHABA Gazetesi attığı adımla şehrinde yürütülen başarılı çalışmaların kültür elçiliğinide yaptı. Balıkesir özel oturumunda Balıkesir Pullusu konuşuldu ve dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin BALMEK kadınlarının üreten elleri Balıkesir Pullusu işliyor diyen Akyürek,  Pullu, dünyayla buluşmak üzere tescilli bir ürün haline dönüştü. Balıkesir Pullusu bizim; geçmişten geleceğe taşıdığımız, şehrimize özgü yerel bir ürünümüz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milletvekili Mutlu Aydemir, Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Balmek öne çıkar çünkü; yoğun bir çaba ile şehre kazanım sağladılar” dedi. Katılımcıların özel ilgisini ve dikkatini çeken Balıkesir Pullusu Brüksel’de yayın yapan yerel  gazetecilerle birlikte, Üniversite öğrencilerinin ve Kültür çalışmaları yapan grupların ayrı incelemesine neden oldu. Pulluyu uzun süre inceleyen gruplar tel kırma ve renklere dikkat çekti. Yoğun işleme detayları  beğeni topladı.

 

Img 20220722 Wa0070

 

50 Peynirli Tescilli Şehir Balıkesir

Zeytinyağı, Süt ve süt ürünleri gibi 12 coğrafi işaretli ürünü ile tarihten gelen birikimini günümüze taşıyan Balıkesir köklü bir peynir geçmişine sahip diyen Kamil Akyürek, Peynir konusunda da Balıkesir  yerel peynirleri ulusal ve uluslararası değere dönüştü. Büyükşehir Belediyesi bu konuda farklı dillerde peyniri anlatan kitaplarla bu değerin daha iyi tanıtılıp anlatılması için kitap çıkarttı. Sizlerde bugün bu kitapları incelediniz ve Brüksel’in kültürü ile buluşulan en önemli merkezlerde bu kitap olacak. Okuma imkanını belirtilen bu yerlerde bulabileceksiniz. Dünya gurme kitapları arasında da Dünya Birinciliği elde etmiş bir kitap bu.

 

20220721 1710570

 

15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

Brüksel AKM’inde açılan fotoğraf sergisinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı İletişim Uzmanı Semra Aman Akyürek, geceye ait fotoğrafları anlattı. Demokrasi nöbetlerinde çekilmiş olan fotoğraflarında yer aldığı sergi, Brüksel’de ay boyunca açık kalacak. Ayrıca büyük değere sahip MERHABA Gazetesi’nin çektiği fotoğraflar konusunda önemli bir adım daha atıldı. Her yıl 15 Temmuz’da “unutmadık unutturmayacağız” sözünün, Brüksel’de yerel gazetecilerinde konuyu gündemde tutması adına, fotoğrafların tümü orijinal halleri ile inter media Brüxselles yayınlarına ve yerel gazetecilere hediye edildi. Her yıl 15 Temmuz ve sonrasını takip eden günlerde, sergilerle 15 Temmuz hain darbe girişimi hatırlatılacak.

 

20220721 172542

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu