GündemDünyadan Haberler

BSM ÖDÜLE DOYMUYOR

Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) Direklerarası Seyirci Ödüllerinde ‘Parça Tesirli Pazarlar’’ isimli oyun ile en iyi yönetmen ve ‘Obur Kral’ isimli oyun ile en iyi kostüm ödülüne layık görüldü.

BSM’nin ‘Parça Tesirli Pazarlar’ oyunu ‘En İyi Yönetmen’ ödülüne layık görülürken, Direklerarası Seyirci Ödüllerinde ‘Obur Kral’ ‘En İyi Kostüm’ dalında ödül aldı. Türkiye’nin bir çok yerinde tiyatroyu çocuklarla buluşturan BSM ekibi, ‘‘Farkındalık Yaratan Projeler Kapsamında Toplumda Fark Yaratanlar’’ ödülüne layık görüldü. BSM Oyuncularından Cahit Can Tekin’in yönettiği ve oynadığı “Keloğlan Mutluluk Ormanında” isimli interaktif çocuk oyunu 18.Direklerası Seyircileri Tiyatro Ödülleri tarafından Balıkesir Sanat Merkezi Kurumu adına Afyonkarahisar, Çanakkale, Bartın, Balıkesir ,Bolu,Bursa, Eskişehir, Fethiye ve Kocaelin’de Performans,Tasarım ve Yapımlar Kategorilerinde “Çocuk Oyunları” dalında “En İyi Yapım” ödülüne layık görüldü. Eskişehir’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleşen Ödül Törenine BSM Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan ve BSM oyuncuları Cahit Can Tekin, Cem Kayayurt, Nazife Eslim Kese ve Mine Afacan katıldı. BSM Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan yaptığı açıklamada;

‘‘Gençleri sanatla buluşturmalıyız ve sahnede vakit geçirmelerini sağlamalıyız. Bu noktada Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri tiyatroyla uğraşan gençlere moral ve motivasyon anlamında büyük önem taşıyor. 4.kez Balıkesirimize tiyatro dalında ödül kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşarken ödül töreninde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bizleri bu ödüle layık gören Direklerarası Seyircilerine teşekkür ediyorum Yaşasın Sanat, Yaşasın Tiyatro’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu