GündemEkonomiGörüntülü Haberler

BSO markalaşma çalışmalarına başladı

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, Balıkesir’in markalaşma çalışmaları için oda olarak çalışmalar başlattıklarını söyledi. Eğinlioğlu, yakın gelecekte Balıkesir’in markaları ile ön plana çıkacağını belirtti.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, oda meclis başkanı Erhan Ortaköylü ve yönetim kurulu üyeleri basın mensupları ile bir araya geldi. Bugün öğlen bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğinlioğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri tarafından Balıkesir’de bir araştırma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık tarafından Balıkesir’de gelecek uzun vadede hangi sanayi alanlarının gelişmesi gerektiğini sorulduğunu aktaran Eğinlioğlu, “Bu görüşler şuanda kamuoyu araştırması gibi. Ticaret Odası ve Borsası’nda, sanayicilerin kurduğu sivil toplum kuruluşlarında konuşulup tartışılsın istendi. Balıkesir çekirdeğini bozmadan, dokuyu bozmadan hangi sanayi dallarında olmak istiyor bize bildirin dendi. Bu çok sevindirici bir şey.” dedi.

YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇALIŞMALARI VAR

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde genişleme çalışmalarının sürdüğünü belirten BSO Başkanı Eğinlioğlu, şunları söyledi: “Yapılan çalışmalarda 1. Bölümde 40 tane parsel var. Hızlı bir gelişme var Organize Sanayi Bölgesi’nde. Diğer genişleme alanları da imara açılmadan bitme noktasına gelecek. Bir sonraki Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışmalarını yapmak için çalışmalarımız olacak.”

Balıkesir Türkiye’yi doyuran il olarak bilindiğini ama bunun altının boş olduğunu söyleyen Eğinlioğlu, “Üç kelimeyle hallediyoruz ama elle tutulur bir markamız yok. Bu eksiklik bizde esasında. Bizim bir markamız yok. Bu markayı oluşturacak teknik imkanlar; turizm, hayvancılık, zeytincilik, zeytinyağı var. Her şey var. Biz bu marka konusunda da ciddi çalışmalar başlatmak üzereyiz. Yakın gelecekte bunları sizinle paylaşacağız. Balıkesirli olmaktan hepimiz iftihar edeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘DÖVİZDEKİ İNİŞ ÇIKIŞLAR BİZİ DÖVÜYOR’

Türkiye’nin genel ekonomik durumu hakkında da değerlendirmeler bulunan BSO Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu, döviz kurlarında yükselişe dikkat çekti. Döviz kurundaki yükselişlerin sanayicileri dövdüğünü ifade eden Eğinlioğlu, “Dövizdeki sık iniş ve çıkışlar bizi dövüyor. Çok kötü yıpratıyor. İnanın kendi işyerlerimizde bile yıllardır yaptığımız hesapları yarın kurun nereye gideceğini bilemediğimiz için yapamaz duruma geldik. Bu yatırımcıyı tedirgin etmekte ve insanların işini yürütmesinde sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Önümüzdeki dönemlerde bunun hallolacağına inanıyoruz. Ama yatırımcının yatırım yapmak için finans kaynağına ihtiyacı var. Böyle bir dönemde ve ortamda yatırım yapmak zor. Kesinlikle ekonomik bir reform paketine ihtiyacımız var.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu