GündemEkonomiİlçe Haberleri

BSO’dan ‘Finansal piyasalar’ toplantısı

Balıkesir Sanayi Odamız ve Yatırım Finansman Menkul Değerler işbirliği ile “Finansal Piyasalar” konulu toplantısını Salı günü Bandırma Grand Asya Otel’de gerçekleştirildi.

Ekonomist ve aynı zamanda Akademisyen olan Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ile Yatırım Finansman Menkul Değerler Türev Ürünler Müdürü Dr. Nuri Seven’in sunumlarıyla gerçekleşen toplantımıza Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu ve Meclis Başkanımız Erhan Ortaköylü, il ve ilçe Oda ve Borsa başkanları, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile ağırlıklı olarak Bandırma ve çevre ilçelerdeki sanayicilerimizin katıldığı toplantı yoğun ilgi gördü.

Açılış konuşmasında söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Ali Eğinlioğlu 12 Nisan 2019 Cuma günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi İşbirliği Protokolü hakkında üyelerimize kısa bir bilgilendirme yaptı. Başkan Eğinlioğlu konuşmasında ayrıca bugün “Bandırma’da yapılan bu toplantımıza da katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, Balıkesir Sanayi Odası olarak üyelerimizin her zaman yanında olduğumuzu, tüm imkânlarımızla her zaman sizlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
Yatırımcıların ve toplumun genel olarak piyasaya yönelik psikolojik tepkileri, olumsuz bir piyasa verisi karşısında panik havasının nelere yol açtığı, panik piyasa durumlarında nasıl davranılması gerektiği ve belki de diğer ekonomik enstrümanlarla panik ortamının kar getirecek bir fırsata çevrilebileceği, insan beyninin “korkuyorum” derken paniğe doğru evrilerek “tüm pozisyonlarını sat kurtul, daha da kötü olacak” diyerek her şeyi daha da kötü edebileceği gibi konuları içeren sunumlarıyla Dr. Nuri Sevgen üyelerimize bilgi vermiştir.

Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ise güncel ekonomik veriler, döviz kurlarındaki hareketlilik, ithalat ve ihracat örnekleri ile nasıl piyasada canlı kalınabileceği, rekabeti yürütmenin yüksek teknolojik değer içeren ürünlerden geçtiği konularını içeren sunumlarını yapmıştır. Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu mevcut ekonomik resesyondan çıkmamızın ülke olarak tasarrufa gitme ve lüks tüketimden kaçınmadan geçtiğini artık tüm milletimizin görmesi gerektiğini vurguladı.

Sunumlarının ardından üyelerimizin güncel ve ekonomik sorularının cevaplanması ile toplantımız sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu