GündemEkonomiTürkiye Gündemi

BTO Başkanı Kula: “İş Dünyası Destek Bekliyor”

BTO Başkanı Kula: “İş Dünyası Destek Bekliyor”

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula iş dünyasına destek beklediklerini açıkladı. Balıkesir Ticaret Odası salgınla mücadele sürecinde de üyelerimiz ile hükümetimiz arasında bir köprü olma misyonunu yerine getiriyor diyen Kula, “ Bizler sorunların yanında çözüm önerilerini de dile getirerek her zaman çözümün bir parçası olmaya devam edeceğiz”dedi.

Desteklerin Süresinin Uzatılması Sevindirdi

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula pandeminin başladığı ilk günden bu yana firmaların taleplerine ve ayrıca sektörlerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

İlave Destekleri Bekliyoruz

İlave desteklerinde önem taşıdığını söyleyen Kula, “Sektörel bazda özel destek paketlerinin hazırlanmasını, vergi prim ödemeleri ve ayrıca borç yapılandırmalarının ertelenmesini, %3 olan ciro kaybı desteği oranının arttırılmasını talep ediyoruz. Faaliyeti durdurulan firmaların işletme giderlerinin ertelenmesi, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin, özellikle salgın tedbirleri kapsamında kapanan ve kısıtlı çalışan işletmelerimizden kira almaması ve kira stopajlarının pandemi sonuna kadar % 1’e indirilmesi hususunda çalışmalar yapılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu