Gündem

BTO: “GÜVEN BELGESİ ŞEHRİN İMAJINA KATKI SUNACAK”

BTO: “GÜVEN BELGESİ ŞEHRİN İMAJINA KATKI SUNACAK”

 

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula pandemi tedbirlerinin eksiksiz uygulandığı işletmelere, başvurmaları halinde Güvenli Üretim/Güvenli Hizmet/Güvenli Turizm ve Okulum Temiz belgelendirmesi yapıldığını söyledi.

Kula yaptığı açıklamada, “Covid-19 Pandemisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkilerini sürdürmektedir. Salgına karşı ülkemizde ve ilimizde il günden bu yana pek çok alanda etkili tedbirler uygulanmış ve bu tedbirlerden önemli sonuçlar alınmıştır.Bu dönemde uygulanan tedbirlere toplumun tüm kesimlerince ve tüm işletmelerimizce uyulması istenen sonuçlara ulaşmada en önemli etken olmuştur ”dedi.

 

“REKABET GÜCÜNÜN ARTTIRILMASI AMAÇLANIYOR”

BTO Başkanı Rahmi Kula, “Bu süreçte Covid – 19 salgınına karşı mücadelede daha etkin sonuç alınması amacıyla Türk Standartları Enstitüsü’nce kriterli belirlenen ve üretim yerleri ile toplu hizmet sunumu yapılan ve pandemi tedbirlerinin eksiksiz uygulandığı işletmelere, başvuruları üzerine Güvenli Üretim/Güvenli Hizmet/Güvenli Turizm ve Okulum Temiz belgelendirmesi yapılmaktadır. Balıkesir Valiliğimizce; ilimizde güvenli, kontrollü sosyal hayatın ve iş hayatının sürdürülmesi bakımından sanayi tesisleri ve hizmet sektöründeki işletmeler (restoran, kafe, lokanta, konaklama tesisleri vb.) başta olmak üzere tüm işletmelerimizin bu belgeye sahip olması ve bu yolla güvenli şehir imajımıza katkı sağlanarak işletmelerimizin rekabet gücünün de arttırılması amaçlanmaktadır.” açıklamasında bulundu.

 

“BELGE İÇİN ADIM ATTIK”

Öte yandan Kula, Valilik koordinasyonunda Oda tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaymakamlıklar, Balıkesir Sanayi Odası Başkanlığı, ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığıile işbirliği içerisinde, tüm işletmelerin belgelendirme süreci hakkında bilgilendirilerek bu belgeleri kazandırmaları için özendirilmesine başlandığını belirtti.

 

“GÜVEN” BELGESİ HERYERDE OLSUN

“İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, gerek iş ve çalışma hayatının toplum sağlığı için alınan tedbirlere uyularak, kesintisiz devam edebilmesi ve gerekse vatandaşlarımızın toplu olarak bir arada bulunduğu üretim mahalleri ile toplu olarak hizmet sunulan işletmelerde pandemi tedbirlerine uyulması büyük önem taşımaktadır.Bizler Balıkesir Ticaret Odası olarak tüm üyelerimizin Pandemi tedbirlerine uymalarını ve sektörlerine uygun olan Güvenli Üretim / Güvenli Hizmet / Güvenli Turizm ve Okulum Temiz belgelerini edinmelerini edinerek pandemi ile mücadele tedbirlerine katkı sağlamalarını önemsiyoruz. Böylece üyelerimiz, toplum sağlığı açısından güvenli işletme haline gelerek iş hayatlarına katkı sağlayacaklar ve pandemi tedbirleri bakımından ilimizin daha iyi seviyelere ulaşması bakımından çok önemli katkı sağlayacaktır.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu