GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Bu Bütçe Milletin Bütçesidir

Bu Bütçe Milletin Bütçesidir

AK Parti MKYK Üyesi Balıkesir Milletvekili Av. Belgin Uygur, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı.

Uygur konuşmasında, Milletin desteğiyle çıktıkları hizmet yolunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde; vesayetçilerin, darbecilerin ve ayrıca terör örgütlerinin bütün tuzaklarına rağmen son 19 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Uygur; “İmkansızlıkların, baskıların, zulümlerin Türkiye’sinden; Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışı ile, eser ve hizmet siyaseti şiarıyla, yenilikçi ve reformcu bakış açısıyla; eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, savunma sanayiinden sosyal politikalara, demokratik hak ve özgürlüklerden üretim ve istihdama kadar her alanda devrim niteliğinde icraatlar gerçekleştirdik. Bölgenin ve ayrıca dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline geldik.” dedi.

***

Kadınların toplumdaki yerine ve önemine değinen Uygur; “Toplumun yarısını kadınlar oluşturmaktadır. Güçlü kadın, Güçlü Toplum ve Güçlü Türkiye anlayışıyla; kadınların güçlenmesinin önündeki engeller AK Parti döneminde bir bir kaldırılmış; hak ve özgürlükler başta olmak üzere, siyaset, eğitim, ekonomi, sağlık, tarım ve ayrıca istihdam gibi birçok alanda devrim niteliğinde politikalar üretilmiş, destekler sağlanmıştır.

Bizler kadınların gücünün farkındayız. Kadınların desteklendikçe daha da güçlenecekleri ve yeni başarı hikayeleri yazacakları bilinciyle bakanlıklarımız eliyle kadın girişimcilerimize hibe ve destek veriyoruz. Kadınlarımızın ekonomiye, işgücüne ve istihdama katkılarını artırmak için çalışıyoruz.

Ayrıca kadınlar, siyasetin nesnesi değil öznesidir anlayışımızdan hareketle karar alma mekanizmalarında kadın sayısı artırdık. Kadınların hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan seçilme hakkını ayrıca tam anlamıyla kullanabilmelerinin önündeki bütün engelleri kaldırdık.” Dedi.

***

Uygur, TBMM’de yaptığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti; “Son 19 yılda ülkemizin imar ve inşasında büyük yol kat ettiğimiz gibi kişisel hak ve ayrıca özgürlüklerin korunmasında ve etkin kullanılmasında da büyük aşamalar kaydettik.

Bu kapsamdaki reformlarımızın devamı olarak; Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi doğrultusunda Temel Hak ve Özgürlüklerin daha etkin korunması, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının geliştirilmesi ve insan odaklı adalet anlayışı doğrultusunda ayrıca 5 yargı paketini hayata geçirdik.

Yine Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ‘Özgür Birey, Güçlü Toplum ve Daha Demokratik Türkiye’ vizyonuyla açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı doğrultusunda Hak ve ayrıca Özgürlüklerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi noktasında çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz.

Uygur TBMM’deki konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bu bütçe Milletin Bütçesidir. Millete hizmetin bütçesidir. Milletimizden aldığımız güçle, yerli ve milli politikalarımızla milletimize hizmet etmeye, ülkemize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz.

***

Tüm dünyanın korona virüs salgınının ve doğal afetlerin yıkıcı etkileriyle karşılaştığı bu dönemde biz hem bunlarla başarılı bir şekilde mücadelede ettik hem de yatırım, üretim ve ihracatı hızlandırarak büyümeye devam ettik. Bundan sonra da yatırım, istihdam, üretim ve ayrıca ihracat odaklı büyüme hedefimizle yolumuza güçlü şekilde devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; içte ve dışta hiçbir saldırıya boyun eğmeden, Ekonomide de “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek, “Daha adil bir dünya mümkün.” Diyerek azim, cesaret ve kararlılıkla büyük ve ayrıca güçlü Türkiye yolunda 2023 hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu