‘Bu çocuklar suyu koruyacak’

‘Bu çocuklar suyu koruyacak’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart “Dünya Su Günü” nedeniyle “10 Numaralı Şehrin 10 Numara Çocukları” projesi kapsamında okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine su tasarrufu ve çevre bilincine yönelik eğitimler gerçekleştirdi.

‘Bu çocuklar suyu koruyacak’ - 1. resim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen programda, su farkındalığı ve su kaynaklarının korunmasının önemi öğrencilere aktarıldı.

‘Bu çocuklar suyu koruyacak’ - 2. resim

Etkinlikte, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesinin tüm insanlığın görevi olduğunu çocuklara anlattılar. Gıda güvenliği, iklim değişikliği gibi konularda bilgiler verdi.

‘Bu çocuklar suyu koruyacak’ - 3. resim

Deneylerle de öğretilenlerin pekişmesi sağlanan eğitimin sonunda öğrenciler, suyu koruyacaklarına ve suya sahip çıkacaklarını söyledi.

Haber: Nursima Akyürek

su balıkesir