GündemEkonomi

BU DAVA HENÜZ BİTMEDİ

Balıkesir Emek ve Demokrasi Platformu (BALDEP) dün Eğitim İş binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı okuyan Erden Köybaşı, Barış ve demokrasi adına meslek örgütlerinin şiddet ve çatışmaya son verdirilmesi çağrısı sonrasında mitinge katılmak için gelen ancak iki canlı bombanın hedefi olan 103 barış özlemi duyan kişiyi anmak ve içinde bulunduğumuz ekonomi üzerine düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz” dedi.

Köybaşı açıklamasında “ Ankara Garı önünde gerçekleşen 2015 yılındaki katliama dikkat çekti. Balıkesir Emek v Demokrasi Güçleri adıyla bugün mücadelemizi devam ettiriyoruz diyen Demiralp, “Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz” dedi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin katillerinin ve tetikçilerinin yargılanıp cezalandırılması istemini yineleyen Köybaşı “Bu dava biz bitti demeden bitmez”dedi.

EKONOMİ’DE VERİLEN YÖN KİME VE NEREYE ?

Balıkesir Emek ve Demokrasi Platformu adına yapılan açıklamada ekonomi konusunda da yeni ekonomi modelinin tekellere fırsat tanıdığı halka işsizlik ve yoksulluğu getirdiği ifade edildi. BALDEP adına açıklama yapan Erden Köybaşı, “Hükumet nasıl izah ederse etsin ülke ekonomik bir krizin eşiğini aşmış ve tam göbeğinde. Ülke ekonomisinin kriz sürecine girmesinin temel nedeni kapitalist sistem ve onun savunucusu Erdoğan hükumetinin izlediği politikalardır ”dedi.

“TASARRUF OLMAZ DİYENLER SARAY İNŞA EDİYOR”

BALDEP adına yapılan açıklamada, yeni ekonomik programın önümüzdeki aylarda ekonominin daha da küçülmesine neden olarak sanayiye yansıyacak küçülme ve üretim düşmesi olarak görüleceğinin düşünüldüğü belirtildi. Yeni program, Türkiye’nin bir kriz sürecine girdiğini açıkça ilan etmiş ve önümüzdeki süreçte halkın yaşayacağı sıkıntılarda müjdelenmiştir” denildi. Ekonomi programını fırsata çeviren kriz kapsamında sermaye sınıflarına armağan edilen, teşvik, kıdem tazminatının kaldırılması, esnek ve yarı zamanlı çalışmanın yaygınlaştırılması, ücretlerin dondurulması, sosyal masrafların kısılmasıdır. Emekçi insanlar tarihsel kazanımdan yoksun bırakılacaktır.Halktan kaynak sağlamak üzere getirilen bireysel emeklilik sigortası olarak adlandırılan zorunlu BES kesintilerinin kalıcılaştırılması veya 2 aylık ayrılma süresinin programının uygulama süresine kadar uzatılması istenmektedir.Halktan tasarruf adına istenen bu yoksunlaştırmaya razı olmaları,ülke bekası için sessizce katlanmaları beklenmektedir. Oysa “itibardan tasarruf olmaz” diyenler kendilerine saray üstüne saray inşa etmektedir”

TARIMI BİTİRME POLİTİKASI MI!

Yrli üretim damgası vurmak aklımızla alay etmek gibi diyen BALDEP Hükumete yüklendi. “AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca tarım sektörü çöle dönüştü. Bütün tahıl, sebze, meyve hatta saman ithal edilir halde. Tüketilecek yerli bir ürün kalmadı” dedi . Aklımızla alay ediliyor. ithal edilen buğdaydan unun kullanıldığı şekeri, susam yağı ithal olan simit’ e yerli üretim damgası vurmak nedir? Dedi. Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu