GündemTürkiye Gündemi

Bu Eczane Açık Ama Şimdilik!

Bu Eczane Açık Ama Şimdilik!

 

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş ‘’Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmelidir’’ ana temalı mücadelenin sürdüğünü söyledi.Gümüş, “ Eczanelerin sesi duyulmazsa eczane kapatma eylemlerine geçebiliriz.”dedi. Eczaneler için açık şimdilik” afişleri asacaklarını belirtti.

 

‘’AÇIK ŞİMDİLİK’’ AFİŞİ ECZANELERDE SERGİLENMEYE BAŞLANDI

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş, Türk Eczacıları Birliği 43.Dönem 1.Bölgelerarası , Konya’da 23-25 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda alınan karar ile ilgili konuştu. Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş; ‘‘ 29 Haziran 2022 tarihinde düzenlediğimiz toplantıda Bölgelerarası toplantımızın sonuç deklerasyonunu sizlerle paylaşmıştım. Daha sonra, ilk afiş olan ‘’Açık Şimdilik’’ afişi ve hasta bilgilendirme föyleri eczanelerde sergilenmeye başlandı.  Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney’ in katılımı ile, 2 Eylül 2022 tarihinde meslektaşlarımıza Eylemlilik süreci bilgilendirme toplantısı yapıldı. 17 Ağustos ve 8 Eylül tarihlerinde olmak üzere 2 kez Başkanlar Danışma Kurulu toplantısı yapıldı’ ’diye konuştu.

‘’SESİMİZ DUYULMAZSA ECZANE KAPATMA EYLEMİ YAPACAĞIZ’’

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş eczacıların hak ettiği değerin verilinceye kadar mücadele edeceğini vurguladı. Göksel Gümüş ; ‘’ Ne eksik ne fazla sadece hakkımız olanı talep ediyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde siyasi parti başkanlıkları bilgilendirmeleri, bölgelerimizdeki milletvekillerine bilgilendirme ziyaretleri, sosyal medyada video paylaşımları, yeni afişlerin eczanelerde sergilenmesi gibi birçok yöntemi kullanarak sesimizi ve taleplerimizi halkımıza, yetkililere, karar vericilere ve Sayın Cumhurbaşkanımıza duyurmaya çalışacağız. Sesimiz duyulmaz ise de 16 Ekim 2022 tarihinde ülkemizdeki tüm eczacılar hep birlikte Ankara’da Büyük Eczacı Mitingi düzenleyeceğiz. Taleplerimiz yine karşılık bulmaz ise de tüm yurtta eşzamanlı Eczane Kapatma Eylemi yapacağız.

‘’İLAÇ YOKLUKLARI ECZANE YOKLUKLARINA DÖNÜŞMESİN’’

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş ; ‘’ İlaç farklarından eczacılar sorumlu değildir. Ülkemizde uygulanan ilaç fiyat politikası ve ilaç geri ödeme sistemi hem eczacıların hem de hastaların mağduriyetine neden olmaktadır. Birçok ilaçta fiyat farkı çıkmakta ve hastalarımız neredeyse tüm reçetelerinde ücret ödemek durumunda kalmaktadır. Ödeyemeyecek durumda olan hastalar da ilaca erişememekte ve tedavi olamamaktadır. Yeni ilaçlara ulaşamıyoruz! Yanlış düzenlemeler nedeni ile etkin yenilikçi tedaviler ülkemizde erişilebilir değil.  İlaç yoklukları Eczane yokluklarına dönüşmesin.’’dedi.

‘’GERÇEKÇİ İYİLEŞTİRİLMELERİN YAPILMASINI İSTİYORUZ’’

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş eczacıların taleplerini dile getirdi. Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş ‘’ Biz Eczacılar; İlaç Fiyat Kararnamesi’nde, 13 yıl öncesinin koşullarına göre belirlenen fiyat baremlerinin güncel duruma göre yeniden düzenlenmesini; yapılacak kar oranı ve barem artışlarının enflasyon, ilaç fiyat artışları ve yeniden değerleme oranı gibi bir standarda bağlanarak güncellenmelerin yapılacağı yeni bir model oluşturulmasını istiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile İlaç Alım Protokolümüzde eczacıların içinde bulunduğu ekonomik darboğaz gözetilerek gerçekçi iyileştirmelerin yapılmasını istiyoruz’ ’dedi.

‘’EMEKLİ KAMU ECZACILARININ ÖZLÜK HAKLARI’’

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş ; ‘’Kamuda çalışan meslektaşlarımızın çalışma koşullarında ve özellikle özlük haklarında da, bugüne kadar günümüz koşullarına uygun ve hakkaniyetli bir düzenleme yapılmamıştır. Eczacıya hak ettiği değerin verilmesini; Bakanlıklarda, kurumlarda, hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında görev yapan kamu eczacılarının hak ettikleri koşullarda görev yapmaları ve özlük haklarının iyileştirilmesini talep ediyoruz. Ayrıca sağlık sistemine yıllarca hizmet etmiş emekli kamu eczacılarının özlük haklarının da bu iyileştirmelerin kapsamına alınmasını talep ediyoruz’’dedi.

 ‘’CUMHURBAŞKANIMIZIN SESİMİZİ DUYMASINI İSTİYORUZ’’

Göksel Gümüş son olarak konuşmasında; ‘’ İlaç – Eczacılık hizmeti insan sağlığı için en kritik hizmetlerin başında geliyor. İki eczaneden birisi kapanma noktasına geldiği bu zamanda ilaç yoklukları eczane yokluklarına dönüşüyor. Sağlık çalışanlarının değersizleştirilmesi sağlığın değersizleştirilmesidir.  Mesleğimizin her alanında çalışan tüm Eczacılar omuz omuza tek yürek ‘’Eczacıya Hak Ettiği Değer’’ verilene kadar kararlılıkla mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir an önce sesimizi duymasını ve taleplerimizin karşılık bulmasını istiyoruz’ ’diye ifade etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu