GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

BU KONU CİDDİ BİR ARAŞTIRMA İSTİYOR

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti Balya İlçe Başkanı Nuri Çoban’a yönelik yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Tuna, “Seçimi kaybeden başkan adayı ile bu silahlı saldırıyı gerçekleştiren suç makinesi arasında iş ilişkilerini araştırmaya davet ediyorum. Balya’da, konu çok boyutlu tartışılırken inanılmaz şeyler duyuyorsunuz” dedi.

İYİ Parti Balya İlçe Başkanı Nuri Çoban’a yönelik yapılan silahlı saldırı ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, “İYİ Parti Balya İlçe Başkanımız Nuri Çoban’ın cenaze töreni hazırlıkları içinde olabilirdik. Evet, dün (önceki gün) saat 12:45 itibari ile iş yerinde sırtında tulumu ile ekmek parası peşinde çalışırken elinde silahı ile dükkanına gelen Deniz Dönmez adlı; bir kısmı takipte bir kısmı mahkemede ve bir kısmı da tecilde birçok suç dosyası sahibi biri, görgü tanıklarına göre 3 metre mesafeden sıktığı silahın ilk mermisi, çok yakında duran birinin soğuk kanlı ani müdahalesi ile omuz hizasından geçmiş, ikincisi; bel hizasından ve bükülen elin aşağıya dönmesi sonucu diğer iki mermi ise ayak dibinde patlamıştır. Çok şükür yara almadan atlatılan bu saldırı, mermilerin ateşlendiği bölgeler dikkate alındığında tamamen öldürmeye tam teşebbüs kapsamındadır” dedi.

“DUYDUKLARIMIZ DEHŞET VERİCİ”

Gerçekleşen saldırının seçimi kaybeden Belediye Başkan Adayı ile bağlantılı olabileceğini vurgulayan Başkan Tuna, “Biz sorumlu bir parti olarak, ilçemizde yaptığımız araştırmada Deniz Dönmez adlı şahsın birileri tarafından korunurcasına; emniyet, savcılık ve mahkemelerde dosya biriktirmeye devam ettiğini ve bunun ilk teşebbüsü olmadığını öğrendik. Kaldı ki; olaydan daha 12 saat önce alkollü bir şekilde halı sahada maç seyretmekte olan ilçe başkanımıza sataştığı, karakolluk olduğu ve yüksek promilde alkollü çıktığı tespit edilmiştir. Bu şahsın alelacele serbest bırakılarak silahlı saldırısının önünün açıldığını görüyoruz. Bu korunma anlamına gelmiyor mu? Sizleri, seçimi kaybeden başkan adayı ile bu silahlı saldırıyı gerçekleştiren suç makinesi arasında iş ilişkilerini araştırmaya davet ediyorum. Küçücük bir ilçemiz olan Balya’da, konu çok boyutlu tartışılırken inanılmaz şeyler duyuyorsunuz. Acaba kesilen para muslukları, bu saldırının gerekçesi mi? çünkü; ilçe başkanımız Millet İttifakı adayının seçimi kazanmasında önemli pay sahibidir. Acaba bir rövanşist duygunun kurbanı edilmek mi istendi? Bu soruların doğru cevaplarını alıncaya kadar adaletin ve uygulayıcılarının peşinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu