GündemDünyadan Haberler

BU MEZAR TAŞLARI KONUŞUYOR!

İnşaat işleri yapan 31 yaşındaki Durmuş Ali Çınar, 3 yıl önce hayatını kaybeden kız kardeşinin mezarına konuşabilen mezar taşı yaptı. Güneş enerjisiyle çalışan ve taşın içerisine yerleştirilen bir sistem sayesinde Yasin, Fatiha, İhlas suresi ve ölen kişinin bilgileri dinlenebiliyor. Patent başvurusunda bulunduklarını belirten Çınar, kabul edildiğinde seri üretime geçeceklerini kaydetti.

3 yıl önce vefat eden kardeşi Ayşe Demir’in mezar taşını diğer, taşlardan farklı bir şey yapmak için kolları sıvayan Durmuş Ali Çınar, sesli dua okuyup, ölen kişi hakkında bilgi veren taş yaptı.

Mezar ziyaretlerinde internet aracılığıyla dua okutanları görünce kendisi de farklı bir mezar taşı yapmak istediğini ifade eden Çınar, şunları söyledi:”Mermeritten mezar taşı yaparken, farklı bir şey olsun istedim. Enerjisini güneş panelleriyle elde eden, tuşlarıyla kumanda edilerek Fatiha, İhlas suresi ile ölen kişinin özgeçmişini seslendiren mezar taşı yaptım. Merhumun yakını ne isterse taşa onu yükleyebiliriz. Güneş panelleriyle beslendiği için herhangi bir şarj sorunu da yok. 6 saat güneş aldığı zaman 24 saat aralıksız çalışabiliyor. İsteyen hatimde yükleyebilir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu