Bu Pankartı Görenler Önce Şaşırıyor Sonra Gülüyor

Bu Pankartı Görenler Önce Şaşırıyor Sonra Gülüyor. 59 yaşındaki 9 evlat sahibi Salih Aycibin trafik kazasında eşini kaybetti. Yeni eş bulabilmek için bulduğu pankartlı çözüm görenleri hem şaşırtıyor hem de güldürüyor.
Bu Pankartı Görenler Önce Şaşırıyor Sonra Gülüyor. Rize’nin Kalkandere ilçesine bağlı Kayabaşı köyünde yaşayan ve ‘Mirzab Ağa’ olarak bilinen Salih Aycibin, 18 ay önce eşini trafik kazasında kaybetti. Eşinin ölümünün ardından Aycibin, tekrardan yuva kurmak için eş adayı bulmaya çalıştı. Araya aracı sokarak görücü usulü evlenmeye de çalışan Aycibin sonuç alamadı.
“Kendime uygun bir hanım arıyorum”
Daha sonrasında yuva kurmak için çare olarak yol kenarında bulunan evinin yola bakan duvarına pankart astı. Pankartta “Rabbim kimsenin devranını bozmasın, âmin. Kendime uygun bir hanım arıyorum. Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz?” sözlerine yer verdi. Asılan pankartı gören vatandaşlar evin önünde çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarında paylaşmaya başladı. Ardından Salih Aycibin, bir anda ilgi odağı haline geldi. Bu durum Salih Aycibin’e eş adayı bulmak konusunda büyük katkı sağladı. Fakat Aycibin şuana kadar ki eş adaylarının hiçbirini beğenmedi.
” Çok arayan hanımlar oldu”
Salih Aycibin, yuva kurmak için gelen adaylar arasında kriterlerine uygun biri olmadığını ve arayışının devam ettiğini ifade etti. İHA’ya konuşan Salih Aycibin, “Benim hanımıma yolun üzerinde araba çarptı. Rahmetlik oldu. Bir eşe ihtiyacım var. Bu sefer kime diyeceğim ‘Bana eş bul’ diye. Böyle bir pankart astım buraya. Ondan sonra kendi kendine iş gelir. Çok arayan hanımlar oldu. Bende temiz bir hanım arıyorum. İmanlı birisi olacak. 60-70 kilo arası olacak azami 80 olacak. 150 kiloluk hanım bana lazım değil. ” dedi.
“Amacım güzel bir yuva kurmak”
Sözlerine “Aracı olanlar vardı. Onlar da bana ‘Sen seçicisin’ gibi kelimeler kullandı. Bizde para sıkıntısı yok. Bana imanlı bir eş bulursanız dua ederim size. 60-70 yaşındaki hanımı ne yapacağım. İmanlı olacak bu bir ikincisi de güzel bir hanım olacak. Çocuk edebilen bir hanım olursa o daha güzel. 40-45 yaş arası olsa güzel olur. Benim sağlığım yerinde. Amacım güzel bir yuva kurmak. İnanıyorum ki olacak. Pankarttan sonra 100 tane kadın aradı ama hiçbiri uymadı” devam etti.