GündemEkonomi

BU RAKAMLARLA MASAYA GELMEYİN!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücret konusunda 2 bin liranın altında bir rakamla masaya gelinmemesi çağrısında bulundu.

BEKLENEN MÜJDE GELMEDİ

Ali Yalçın, toplu sözleşmede masadaki konulardan birinin 3600 ek gösterge olduğunu belirterek, “Ek gösterge statüsünde bir bozulma var. Bu bozulmanın tamir edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı’nın, vizyon belgesinin açıklandığı süreçte ek göstergeye ilişkin müjde olacağına yönelik kurduğu cümle beklentiyi daha da artırdı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu müjde gelmedi. ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KALDIRILSIN
Hükümetin açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu’nda sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının son bulacağına yönelik beklentileri olduğunu dile getiren Yalçın, “Sözleşmeli öğretmenlik bir çare değil, çıkmazdır. Geçmişte yaşanan tartışmaların daha fazlasını yaşamaya başladık. Eşler bir araya gelemiyor. İnsanlar, eşi ve işi arasında çıkmaz yaşıyor. Aile dramları söz konusu, vizyon belgesinde sözleşmeli öğretmenlik konusunda kadroya geçirilmeli denmeliydi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) ve Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik meslek kanununun bir an önce çıkarılması gerektiğini belirterek, Öğretmenin statüsünü yükselten, atama, terfi, alım gibi bütün süreçlerini içeren bir meslek kanununa ihtiyaç var dedi. Yalçın, asgari ücret konusunda da 2 bin liranın altında bir rakamla masaya gelinmemesi çağrısında bulundu.

ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE KONUSU

Ali Yalçın, toplu sözleşmede masadaki konulardan birinin 3600 ek gösterge olduğunu belirterek, “Ek gösterge statüsünde bir bozulma var. Bu bozulmanın tamir edilmesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı’nın, vizyon belgesinin açıklandığı süreçte ek göstergeye ilişkin müjde olacağına yönelik kurduğu cümle beklentiyi daha da artırdı. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu müjde gelmedi. 3600 ek gösterge konusu bekletilmemeli, hemen verilmeli. 3600 konusunda sadece belli meslekleri gözetmek değil, bütün meslekleri içeren bir çerçeve alınmalı” diye konuştu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KALDIRILSIN

Hükümetin açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu’nda sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının son bulacağına yönelik beklentileri olduğunu dile getiren Yalçın, “Sözleşmeli öğretmenlik bir çare değil, çıkmazdır. Geçmişte yaşanan tartışmaların daha fazlasını yaşamaya başladık. Eşler bir araya gelemiyor. İnsanlar, eşi ve işi arasında çıkmaz yaşıyor. Aile dramları söz konusu, vizyon belgesinde sözleşmeli öğretmenlik konusunda kadroya geçirilmeli denmeliydi. Öğretmen istihdamı konusunda ücretli öğretmenlik vizyon belgesi ifade edildi, hayır, ücretli öğretmenlik kökten kaldırılacak. Ücretli öğretmenlik ucuz işçiliktir. Öğretmen arzının bulunduğu yerde bunun çare olarak sunulması doğru olmamıştır. Öğretmenler odasında 4 farklı statü bulunuyor, buna müsaade etmemek gerekiyor” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu