GündemTürkiye Gündemi

“Bu Şartlarda Çalışamıyoruz”

Sağlık Platformu Üyelerinden Ortak Ses “Bu Şartlarda Çalışamıyoruz”

 

Balıkesir Sağlık Platformu Üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklama Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan tarafından okundu.

 

Resim1

 

Uçan “Sosyal Medya Fenomenlerine Randevu Verildi”

Tabip Odası Başkanı Uçan, Sağlık İş kolundaki diğer Sendikaların da ayni günlerde karar alması nedeni ile 30 Haziran – 1 Temmuz 2022 tarihinde iki gün eylem kararı aldıklarını duyurdu. Uçan yaptığı açıklamada taleplerinin çözümünü beklediklerini vurguladı. Uçan tarafından okunan metnin bir bölümünde şu ifadeler yer aldı: “ Bizler pandemide canla başla çalışırken; hastalandığımız zaman ücret kesintilerine, işten atılma tehditleriyle, yoksullukla karşı karşıya bırakıldık. Bu dönemde izin kullanmamız, emekli olmamız ve hatta istifa etmemiz bile yasaklanarak nefes alamaz hale geldik. Pandemi sürecinin yavaşlamasından sonra hekimler, “artık bu şartlarda çalışamıyoruz” diyerek istifa ederken, emekli olurken; genç hekimlerimiz başta olmak üzere yurtdışına göç ederken tüm bu sorunları konuşmak, çözüm önerilerimizi iletmek için Sağlık Bakanı’yla görüşme taleplerimizi defalarca ilettik. Sağlık Bakanı ne yazık ki bizlere değil “sosyal medya fenomenlerine” randevu vererek, olmayan çalışmaları olmuş gibi, yapılamayan yarım yamalak işleri yapılmış gibi nutuk atarak ya da yaptırılmıyormuş izlenimi yaratarak Pandemi sürecindeki algı operasyonlarına devam etmektedir ”

Uçan devamında, “Bu uyarı G(ö)REV’i; Koruyucu sağlık hizmetlerini savunmak , Emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret talebimiz içindir. Öte yandan 2. basamakta güvenceli ücret yerine performansa dayalı ek ödeme sistemi ile çoğu kurumda ödenemeyen ve hekimlerin mağdur edildiği döner sermaye çarpıklığına karşı çıkmak içindir. Tavanın yükseltilmesi ile sorun çözülemeyecektir. Uzman hekimlerin anlamsız, popülist ve yasal olmayan geçici görevlendirilmeleri , 3. basamakta açılan gecekondu Tıp Fakülteleri, yetersiz eğitim kadrosu, verilemeyen Tıp Eğitimi ve köle sisteminde çalıştırılan uzmanlık öğrencileri içindir ”ifadelerini kullandı.

 

Resim3

 

Yıpranma Paylarına Dikkat Çekildi

Şehir hastanelerine akıtılan ödenekler hakkımızı ödemek için yeterlidir. 5 dakikada sağlık olmaz! Güvencesiz, gerçekdışı bahanelerle işimizden edildiğimiz ve köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmesi, güvenceli çalışabilme talebimiz içindir. Şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamları talebimiz içindir. COVID-19 başta olmak üzere meslek kaynaklı hastalıklara karşı bütüncül bir meslek hastalıkları yasası çıkarılması içindir, Ağır ve tehlikeli işler kapsamında faaliyet yürüten bizler için 5 yıla 1 yıl yıpranma payı verilmesi; ek göstergelerin laf olsun diye değil acilen 7200’e kadar kademeli olarak yükseltilmesi içindir.”şeklinde konuştu.

İş Bırakma Eyleminde Acil Hastalara Hizmet Aksamayacak

“Özel sağlık kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışan hekimlere dayatılan sözleşmeler iş güvencesinden yoksun hekimler aleyhine birçok madde içermesine karşı, Özel hastanelerde çalışan meslektaşlarımız resmi tatil günlerinde çalışmaya zorlanmaması içindir. Mesleğimizi yaparken bizi yük altına sokmayan ve tüm tarafların görüşünün alındığı, uygulamada da yer aldığı Malpraktıs düzenlemesi içindir. Her G(ö)REV etkinliğinde olduğu gibi bu İş bırakma etkinliğinde de; acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak; COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir.”

Platform Üyeleri Hep Birlikte Mücadele Çağrısı Yaptı

Açıklamaya platforma üye; Balıkesir Aile Hekimleri Derneği, Balıkesir Aile Sağlığı Elemanları Derneği,Balıkesir Dişhekimleri Odası, Balıkesir Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası,Hekim Birliği Sendikası, Hekim Sen,Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası,Tabip Sen katıldı. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu