GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Bu Seneden Beklenti “Yağ Fiyatları Düşsün!”

Bu Seneden Beklenti “Yağ Fiyatları Düşsün!”

Milli Kuvvetler Caddesi yeni yıl öncesinde araç trafiğine kapatıldı. Cadde üzerinde yeni yıl süsleri ve balon satan kadınlar merhaba’ya düşüncelerini aktardı. Yeni yıl öncesi Milli Kuvvetler caddesinde bulunan vatandaşlar ve bazı satıcılar yeni yılda yağ fiyatlarının düşmesi, sağlıkla geçecek bir sene ve mutluluk dilediler.

“Tek Beklentimiz Fiyatlar Düşsün”

Azize Yargı yaptığı Milli Kuvvetler Caddesinde kalp balonları hediye ediyorum. Herşey pahalı ancak bizde sevgi bedava 10-20 TL’ye bu sevgiyi anımsatacak hediyelik balonlarımız var” dedi. Öte yandan “Evde yemek pişmesi için yağ lazım. Yemek yapabilmek için önce tavaya tencereye koyacağımız yağ olmalı ama yok! Yağ fiyatları nedeniyle yağ yanına yaklaşamaz olduk. Tek dileğim yağ fiyatları düşsün bu seneden beklentim bu” Şeklinde konuştu.

20211231 181031

2022’de Balıkesirliler “Ailem Herşeyim” dedi

Cadde üzerinde en kalabalık esnaf yine çerez dükkânlarıydı. Yeni yıl yada özel günlerin vazgeçilmez ürünleri olan çekirdek ve benzeri kuruyemişler yine revaçtaydı. Fiyatları yüksek bulsa da alışveriş yaparak kuruyemiş alanlar yeni yılda da televizyon başında ailece birlikte olmayı tercih ettiklerini belirttiler. Esra Uygun(35) “ Bu seneyi sevdiklerimle evde geçireceğim. Ailem her şeyim. Televizyon izleyip sohbet ederek geçireceğiz. Dua edeceğiz bizi bu yıla ulaştıran rabbime. Sağlık diliyorum herkese” dedi.

“İndirim İçin Sıra Esnafta”

Nizamettin Çorakçı (57) ise yeni yılda hayat pahalılığından kurtulmayı diliyorum diyerek durumu olmayan halkımıza esnaf desteği diliyorum. Malum pandemi de biz onları yalnız bırakmadık. Devlet desteği esnafa verildi şimdi sıra esnafta bizde halk olarak fiyatlarda düzenleme bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Yağ fiyatları çok yükseldi indirim deniyor ancak hala düşmedi. Bazı yerler fiyatlarda ısrarcı ama küçük esnaf geriye getiriyor yine fiyatları. İndirime girmesi gereken ürünlerde indirim diliyorum. Herşeyin başı sağlık ve sağlıklı ürünlerin halkın sofrasına konmasını diliyorum. Toprak bile bizden bıktı. Tohum eksek gübre nedeniyle ürün bitmiyor, bitse yetmiyor.” dedi. Nursima Akyürek’in Haberi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu