GündemTürkiye Gündemi

“Bu Tanısı Olanlar Ehliyet Almayacak!”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) "Uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek" haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

“Bu Tanısı Olanlar Ehliyet Almayacak!”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), son günlerde yayılan “Uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek” haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı. DMM açıklamasında, ilgili yönetmelikte herhangi bir güncelleme yapılmadığını belirtti.

Bu Tanısı Olanlar Ehliyet Almayacak!
Bu Tanısı Olanlar Ehliyet Almayacak!

Sürücü adayları ve sürücülerin sağlık şartlarına ilişkin usul ve esasların, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik kapsamında belirlendiği vurgulandı. Ayrıca, mevcut yönetmeliğin 7. maddesine göre, ağır veya orta derecede uyku apnesi tanısı konmuş kişiler ile gündüz uyuklama durumu tespit edilen bireylerin tedavi görmeden sürücü belgesi alamayacaklarına dikkat çekildi. Ancak, uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği doktor heyeti tarafından belirlenen kişilere sürücü belgesi verilebileceği ifade edildi. Bu açıklamanın ardından, kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

 

 

 

AA

Gazeteci Uğur Dündar’ın Balıkesir İddiası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu